Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mikortól számít gyógyszerfüggő...

Mikortól számít gyógyszerfüggőségnek? Hat éve szedek pszichiátriai szereket, eddig 22 félét próbáltak ki rajtam, és egyik se válik be hosszú távon.

Figyelt kérdés
Le akarok szokni róluk, mert sok rosszat hallottam, (eltompítanak, élőhalottá tesznek, roncsolják az agyat, stb.) Antipszichotikumot szedek (azt is 6 éve, de mindig mást), antidepresszánst, meg stabilizálót (bipol vagyok állítólag). Mostanában csak egyre nagyobb dózis kellett, mert a kevés nem volt elég, feszült lettem. Próbáltam már leszokni róluk, de nem ment, mert rögtön elvonási tüneteim lettek. Egyszer hiánycikk volt a gyógyszerem, és annyira ki voltam rá éhezve, hogy berontottam a gyógyszertárba, és legszívesebben az összes, bármilyen gyógyszert magamba tömtem volna! Aggódom nagyon, mert 6 éve egy hónapot se hagytam ki, kezeltek zárton is, és már lételemem a gyógyszer, holott valszeg már rendbe jönnék nélkülük, de nem hagyják, hogy lecsökkenthessem. A családom egyenesen megölne, ha abbahagynám, és akárkinek mondom, hogy nem akarom szedni, süket fülekre talál az egész. Mindenki rám kényszeríti, és rögtön tudnák, mikor nem szedem be, mert akkor rosszul lennék rögtön. A volt pszichiáterem egyből kórházba akart dugni, amikor leálltam a gyógyszerekkel, de azt se bírtam két nap után. Ez már gyógyszerfüggőségnek számít?
2014. jún. 9. 16:17
 1/7 anonim ***** válasza:
NEM gyógyszerfüggő vagy, hanem beteg, akinek szüksége van ezekre a gyógyszerekre,hogy elviselhető módon tudjon élni.Ha baj van az adagolással, akkor célszerű lenne kórházba feküdni, hogy beállítsák a megfelelő gyógyszereket.
2014. jún. 9. 16:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, fuggo vagy. Lehet hogy masik orvos kellene....

Amúgy ezekről a szerektol önállóan nem szabad leállni. Mar egy honap szedés utan is elvonási tüneteket okoznak, mar akkor is csak lépcsős en lehet leszokni. Nekem anno a dokim azt mondta, hogy kb annyi ido a lesz oktatás, mint amennyi a gyogyszer szedés volt.

2014. jún. 9. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:

keress egy normális orvost, aki hajlandó leállítani ezekről a mocskokról, és aki nem képes támogatni ebben, azzal ne foglalkozz! azért az ember családja lehetne támogatóbb...

rengeteg kitartásra éstürelemre lesz szükséged..

2014. jún. 9. 18:08
 4/7 Bárzsing ***** válasza:
Emberek, az egy dolog, hogy a depresszióra, szorongásra lehet keresni gyógyszermentes, alternatív megoldást (ami nem homeopátia és társai, hanem pszichoterápia). De a bipoláris zavar a szkizofréniához hasonlóan egy olyan betegség, amire nincs gyógymód, csak tüneti kezelés. Ami gyógyszer. De kedves Kérdező, neked is érdeked, hogy szedd ezeket, mert ha legközelebb a mániás pszichózisodban esetleg meztelenül kezdesz rohangálni a városban, az nem a mi bajunk lesz.
2014. jún. 9. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:

jó lenne tudni a betegségének a történetét, mert egyetlen egy diagnózis sem szent a pszichiátrián.

rám is dobtak 5 BNO kódot, amiből egyetlen egy fedi a valóságot... azok után amiket rám dobáltak, bármit el tudok képzelni. :)

2014. jún. 9. 22:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát, a betegségem története elég bonyolult, de dióhéjban annyi, hogy már kamaszkorom előtt felfigyeltek rá, hogy hullámzom. 15 voltam, amikor felhívták rá a figyelmem, hogy egyik nap kirúgom a ház oldalát, másik nap meg akarok halni... aztán jött a mély depresszió, (ekkor voltam 16 éves), akkor kerültem pszichiáterhez (azelőtti években jártam pszichológushoz, ő küldött végül orvoshoz), aki egy hónap kezelés után beküldött a kórházba súlyos depresszióval, mert ráfeküdtem a sínekre. 3 hét a zárton, utána 2 hét a nyílt osztályon. Aztán átkerültem egy másik orvoshoz, de annyira csapongtam, hogy végül jöttek a felpörgések... hetente láttam másnak a világot, egyszer imádtam élni, következő héten öngyilkosságon gondolkoztam... aztán annyira rossz állapotba kerültem, hogy meg akartam ölni magam (megint), és újra zárt... újabb 3 hét, 4 hét a nyílton, átirányítottak Tündérhegyre, de ott nem vállaltak, rizikós voltam... hazamentem, újra orvost kellett váltanom, az kétszer küldött zártra, mert folyton az öngyilkosság járt az eszemben... legutóbb tavaly voltam zárton, akkor pszichózissal (azt hittem, meg akarnak ölni, követnek, befolyásolni tudok másokat a gondoltaimmal). A kezelőorvos szerint szkizoaffektív zavarom van, de az orvosom mondta később, hogy ez nem szkizoaff., ez bipoláris zavar. Aztán 4 hónapja újra orvost váltottam, most önszántamból. Most már nincsenek annyira kiugró hangulatingadozásaim, de még mindig csapongok.
2014. jún. 11. 11:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a 4. és az 1. kórházi kalandot kivéve, mindig bipol diagnózist kaptam a kórházban is, meg a beutalóimon is az volt.
2014. jún. 11. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!