Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért álmodom folyton azt,...

Miért álmodom folyton azt, hogy kiesnek a fogaim?

Figyelt kérdés

Annyira rémisztő,és valóságos és egyfolytában ez van! Ma éjszaka is..azt álmodtam, hogy az egyik első fogam gennyezett..ilyen kis lyukakon szivárgott a genny belőle.Aztán meg azt, hogy csak úgy kiestek a fogaim, minden előjel nélkül, ott voltak a kezemben, és sírtam..és nem tudtam mit csinálni..Csak ami kiáll az ínyemből, az a rész jött ki.

Miért van ez? Mit jelent?Valami lelki probléma, ugye? Valaki tudna segíteni, aki járt már hasonló cipőben? Nagyon rossz érzés...

2010. jan. 2. 00:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem rendszeresen álmodom ezt,de én eddig 4szer álmodtam azt h kiesik a fogam. pár héten belül valaki meghalt.igaz nem a családombol hál isten de valakinek a valakije. először pár éve álmodtam 3szor majdnem egymás után. akkor mind a 3zsor pár héten belül jött h valaki meghalt. a negyediket most álmodtam kb 2 honapja. akkor a tatám egy rokona halt meg. azóta nem álmodtam iylet,.én amugy mindig "le*artam az ilyet de a 3. eset után kezdett érdekes lenni és utánanéztem . valami oylasmit találtam hogy "egy atyád fia meghal". sajna nekem tuti meghal vki ha ezt álmodom. 4szer nem lehet véletlen.
2010. jan. 2. 01:05
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok,és találtam egy szinte ugyanilyen kérdést ahool több válasz is de amit most belinkelek,az meglepően megegyezik az én esetemmel és én is ugy tudom h halált jelent. viszont én álmomban sosem éreztem h fájna a fogam mikor kihullik,mert ha érzed is h fáj akkor egy közeli ismerős,családtag hal meg vagyis jelentheti azt, ha pedig nem érzed (mint én) akkor valakinek a vkije vagy távoli rokon vagy ismerős stb..és eddig ismerős halt meg.

remélem aki irta a választ nem mbánja ha belinkelem ide is :

"Én is úgy tudom a néphagyomány szerint, hogy halált jelent.Ha fáj és érzed álmodban a fájdalmat ahogy kiesik a fogad, akkor közeli ismerős családtag fog meghalni, ha viszont nem fáj, akkor távoli rokon barát távozik az élők sorából. Nekem sajnos 2 éve bejött.Én is azt álmodtam, hogy kiesett egy hátsó fogam, de nem fájt.2vagy 3 hétre rá kaptam a hírt, hogy meghalt egy volt osztálytársam 29 évesen. "

2010. jan. 2. 01:12
 13/21 anonim ***** válasza:
A fogakat én inkább az agresszióhoz kötném, nem a halálhoz. Nem szabad emiatt félni. Én is álmodtam már többször ilyet. Problémáim voltak a bennem lévő agresszió kezelésével, többnyire elnyomtam magamban, és igyekeztem megszabadulni tőle. Lehet, hogy ezt jelképezte az álmom.
2010. jan. 2. 01:34
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem meg egyszerűen félsz attól hogy baja lesz a fogaidnak. Közvetetten állhat emögött a fogorvostól való túlzott félelem.
2010. jan. 2. 01:39
 15/21 anonim ***** válasza:

Az, hogy ha valakinek utána meghal valakije, esélyesebb, hogy pusztán a véletlen műve. Ennyi erővel a foghullatós gyereknek egy év alatt ki kéne hogy haljon a családfája...

De ha csak felnőttkorra vonatkozik, akkor ez a népi megfigyelés tulajdonképpen egy hamis következtetés eredménye. Mikor hull ki az embernek a foga? Vélhetően idősebb korában, nem huszonévesen. Márpedig idősebb korban nagyobb a valószínűsége, hogy meghal valakije. Szóval nincs ok-okozati összefüggés a kettő között, csupán mindkét eseménynek ugyanaz a kiváltó oka. Mégpedig az öregség. Ennyi erővel az összes idősebb kori nyavajára költhetnének ilyen jóslatot, a haj megőszülésén kezdve a reggeli derékfájásig.

Persze, a véletlen összehozhat kísérteties összefüggéseket, de ha akármi mással próbálnánk a halált összehozni, mindig lenne valaki, akire véletlenül igaz lenne.

2010. jan. 2. 01:48
 16/21 anonim ***** válasza:

"4szer nem lehet véletlen"

De, lehet. Ráadásul nem is azonnal, hanem néhány héten belül történt. Meg ki tudja, hányszor álmodtad ezt, és nem történt utána semmi.

2010. jan. 2. 01:51
 17/21 anonim ***** válasza:
Én is álmodtam már nem is egyszer ezt. Nekem is mindig az első fogaim esnek ki. De én szerintem azért álmodom ezt, mert sokat gondolkozok a fogaimon, hogy mi lesz ha nem lesz :D
2010. jan. 2. 09:26
 18/21 anonim ***** válasza:
az egyik válaszoló által idézett magyarázatv alapján nekem már egy csomó ismerősömnek meg kellett volna halnia, mert gyakran álmodok én is ezzel. arról én is olvastam, h félelmet, visszafogott dühöt jelent.
2010. jan. 2. 11:25
 19/21 A kérdező kommentje:

Hűű, köszi a sok választ,!

-Ez a meghalós dolog nem játszik, mint mondtam, akkor már mindenki meghalt volna körülöttem..hagyjuk..

-A másik hasonló kérdést én is olvastam, de ott sem találtam megfelelő választ, ezért írtam ki én is :)

-Az agresszióval, vagy félelemmel kapcsolatos dolog viszont érdekes..mostanában nem vagyok jól (szakítás) :( lehet, hogy ennek a kivetülése.

-Sokszor szoktam ezt álmodni, főleg mostanában kb. 2 hónap, de amikor minden rendben volt velem, akkor is volt ilyen.

_nem szokott fájni, hogy kiesik, van hogy csak mozog, de van hogy csak egyszerűen kitörik, kiesik, sosem fáj.

2010. jan. 2. 11:54
 20/21 anonim ***** válasza:

Érdekes a kérdés, én is szoktam ilyet álmodni, ráadásul visszatérően, mindig ugyanúgy: kiesik a fogam álmomban, gyökere nincs, sima tejfog, nem fáj.

Annyi biztos, hogy a halálhoz semmi köze. Az egyik ismerősöm mesélte, hogy neki haláleset volt utána, de az ő álmában kihúzták a fogát erővel, és ezt az álmoskönyvek is külön kategóriába írják, úgyhogy a te esetedben másról van szó.

Az elfojtott agresszió, vagy felgyülemlett negatív energia már sokkal valószínűbb, nálam is lenne ennek értelme. Én erre szavazok, de nyilván ezt csak te tudhatod.

Viszont az is lehet, hogy simán tudat alatt félsz attól, hogy kiesnek a fogaid, sokszor éppen arról álmodunk, ami mélyen foglalkoztat minket.

2010. jan. 2. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!