Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért álmodom folyton azt,...

Miért álmodom folyton azt, hogy kiesnek a fogaim?

Figyelt kérdés

Annyira rémisztő,és valóságos és egyfolytában ez van! Ma éjszaka is..azt álmodtam, hogy az egyik első fogam gennyezett..ilyen kis lyukakon szivárgott a genny belőle.Aztán meg azt, hogy csak úgy kiestek a fogaim, minden előjel nélkül, ott voltak a kezemben, és sírtam..és nem tudtam mit csinálni..Csak ami kiáll az ínyemből, az a rész jött ki.

Miért van ez? Mit jelent?Valami lelki probléma, ugye? Valaki tudna segíteni, aki járt már hasonló cipőben? Nagyon rossz érzés...

2010. jan. 2. 00:04
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy halált jelent, nem ez érdekel.Ha tényleg ezt jelentené már mindenki halott lenne körülöttem.
2010. jan. 2. 00:06
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
ez tényleges problémáról is árulkodhat menj el a fogorvoshoz egy vizsgálatra
2010. jan. 2. 00:14
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonlókat szoktam álmodni, szerintem ez valami komoly belső félelmet takar. Csak azt nem tudom mit is konkrétan.
2010. jan. 2. 00:15
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van ilyen visszatérő rémálmom. Van olyan, hogy hosszú ideig csak érzem a nyelvemmel, hogy mozognak a fogaim, vagy akár csak egy is. És nem merem még megmozgatni sem, aztán mégiscsak és kihullik és próbálom ugyanoda visszatenni és ezek 90 !-ban az első, jól látható fogak közül van, nagyon rossz. Párszor olyan is előfordult már, hogy emiatt jöttem rá, hogy álmodom, és nagyon igyekeztem felébredni... volt, hogy csak nagyon nehezen ment.

Én is annyiszor álmodtam már ezt, hogy ha konkrétan csak halált jelentene, akkor egyedül lennék Budapesten.

Én olyasmire is gondoltam már, hogy sokszor féltem már fogaim miatt, nem vagyok túlságosan kibékülve a fogorvos gondolatával, bár nincs rossz fogam, ez csak azért van, mert rengeteget jártam fogorvoshoz gyerekkorom óta.

2010. jan. 2. 00:20
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Jah és nekem is csak a felső rész jön ki, nem gyökerestől, hanem úgy, mint anno a tejfogaim. Biztos maradandó emlék, amikor anno, napokig lökdöstem a nyelvemmel a meglazult fogamat, hogy essen már ki, mert fájt, ha használtam.
2010. jan. 2. 00:22
 6/21 A kérdező kommentje:

igen, én is néha érzem, hogy mozognak..

Vajon mi lehet, annyira rossz?

2010. jan. 2. 00:29
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

én életemben egyszer álmodtam foggal, rá 4 napra meghalt a nagymamám.

te sokszor álmodsz foggal vagycsak mostanában?

2010. jan. 2. 00:36
 8/21 anonim ***** válasza:
13%
szerezzé protézist
2010. jan. 2. 00:43
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
én is álmodtam egyszer ilyet, mondjuk az már régen volt de nem emlékszem hogy lett volna valami következménye
2010. jan. 2. 00:45
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is többször volt ilyen álmom és nagyon különösnek találtam ezért kicsit utána néztem. Több értelmezést is találtam, az egyik szerint valakinek a halálát, veszteséget jelez, de ne ijedj meg, más jelentése is lehet.:) Az életerő gyengülését is jelentheti illetve hogy megbetegedhetsz, nem árt odafigyelni. Egyesek szerint a fogak kiesése, letörése, morzsolódása az agresszió visszatartására is utalhat. Szerintem nem kell egyébként túlságosan komolyan venni ezeket, de érdekesek mindenesetre.
2010. jan. 2. 00:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!