Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Néhány alkalommal felhívtam a lelki elsősegély szolgálatot. Egy hölgy mondta, hogy már beszélt velem és elmondta, hogy akkor milyen problémával kerestem, ami hónapokkal azelőtt volt. Ezt nemigazán értem, mert ezek a telefonos szolgálatok anonim módon működtek. A hölgy arra hivatkozott, hogy a hangom alapján ismert fel. Én az anonim kifejezést azalatt értem, hogy nem azonosítanak be. És igazából számomra az sem teljesen érthető, hogy valaki emlékszik egy hangra (szerintem az enyém átlagos, nincs beszédhibám). Ráadásul a hölgy elmondta, hogy szerinte mindig kitalált promblémával hívom fel. Ti mit gondoltok erről? Nekem ez egy kicsit úgy tűnt, hogy bizalommal fordulok valahova, de mégis kiforgatnak.

#lelkielsősegély
2014. máj. 31. 11:21
 1/5 anonim ***** válasza:

A te életmódodban sem stimmel valami, ha ilyen kérdést teszel fel + ha telefonon kérsz segítséget.

Ezzel annyi a probléma, hogy neked lesz rossz emiatt.

2014. máj. 31. 11:43
 2/5 A kérdező kommentje:

"A te életmódodban sem stimmel valami, ha ilyen kérdést teszel fel + ha telefonon kérsz segítséget"

Ezt kifejtenéd kérlek jobban? Szeretnék megérteni több nézőpontot is.

2014. máj. 31. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Rossz helyen keresel segítséget (szerintem) és most is azzal foglalkozol, amiről a kérdést kiírtad.

Ahelyett hogy választ kapnál a lényeges kérdésekre (vagy legalább keresnél) és megoldanád az alap problémádat.

Szerintem többet kellene az embereknek papokkal/lelkészekkel beszélniük vagy taoizmust/buddhizmust tanulmányozniuk. Azért, mert ezek nélkül eléggé hajlamosak elcsúszni-szétcsúszni lelkileg.

Nem ellensúlyozzátok a rátok eső káros hatásokat, és ennek mindig betegség lesz a vége. Akár lelki betegség, de ezt nem telefonos segítséggel kell megoldani. Maximum telefonon adnak olyasmi tanácsot mint amit most én írok.

2014. máj. 31. 12:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így már érthető.
2014. máj. 31. 12:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Amiket írtam feltételezik, hogy hiszek a problémák hatékony megoldásában. Igen, voltaképp így van.

Szerintem rendezni lehet a legtöbb problémánkat.

2014. máj. 31. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!