Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi fog történni velem? 17/f

Mi fog történni velem? 17/f

Figyelt kérdés

Besétálok a kórházba, és azt mondom, hogy vagdosom magam és szeretnék segítséget kérni.

Csak felszínesen, nem vágok mélyre.

Szeretném abbahagyni.

Beszélnék erről.

Nem akarok gyógyszereket szedni.

Szeretném ha nem zárnának be.

Mi fog történni ezek után?

2014. máj. 30. 17:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is ne kórházba menj, hanem pszichológushoz (suli, körzeti).

Terápiára - beszélgetésekre kell majd járnod.

A gyógyszer és a bezárás már pszichiátriai eset, Te pedig biztosan nem vagy az, ilyenekre ne is gondol :-)

De keress fel mihamarabb egy szakembert!

És gratulálok az elhatározásodhoz! :-)

2014. máj. 30. 17:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem határoztam el magam, hogy bemegyek. Csinálni pedig sosem akartam, csak jött. Azért tettem fel a kérdést, mert hallottam emberektől, hogy volt akit benntartottak(4 napig).
2014. máj. 30. 17:40
 3/5 Bárzsing ***** válasza:
Ha nem áll fenn aktuálisan az öngyilkosság veszélye, akkor nem tarthatnak benn. De mindenképp fel fogják ajánlani az osztályos kezelést. Ez a fajta önbántalmazás már-már az öngyilkossággal határos magatartásmód, még ha maga az öngyilkossági szándék nem is tudatosult benned, lehet, hogy idővel ez a folyamat még mélyebbre fog rántani. De ha valamit nem szeretnél, nem kényszerítenek rá.
2014. máj. 30. 19:15
 4/5 hosszúhajú ***** válasza:
29%
Ha már vágod is magad, akkor a pszichológus kevésnek tűnik. A kórház meg el fog küldeni. Pszichiátria küldenélek a helyi sztk-ba... én ilyenbe járok ezer éve, itt megkapom a gyógyszert, és van egy pszichológus, aki pedig a feldolgozásban-megélésben segít. Szóval komplex a dolog, és így működhet.
2014. máj. 30. 21:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Attól, hogy valaki vagdossa magát még nincsenek öngyilkos hajlamai. És ha nincsenek öngyilkos hajlamai, akkor nem kezdik rögtön a legradikálisabb dolgokkal (benntartás, gyógyszerek).

Valószínűleg beszélgetésterápiára küldenek.

2014. máj. 30. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!