Egy Asperger szindrómás egyénnek van hogy jó a humor érzéke?
Elképzelhető ilyen, főleg ha magának diagnosztizálta valaki.
A szocializálatlan kockánál, azért jobban hangzik, hogy beteg vagyok.
Igen. A húgom is aspergeres és nagyon jó a humorérzéke, bár azt megjegyezném, hogy nagyon sokszor talál viccesnek helyzeteket pedig egyáltalán nem azok.
Diagnosztizálták nála egyébként a szindrómát.
Ma már az asperger nem létezik, autistának diagnosztizálnak.
Igen tud nevetni.
Mostanában ennyire sok "aspergeres" van? Túl sok embernek diagnosztizálják ezt.
Ma már, ha vki elviszi a gyerekét orvoshoz kivizsgáltatni, egybõl rámondják, hogy aspergeres vagy hiperaktiv és adnak papirt róla.
Ma már ez a divat.
Ha vki máshogy vislekedik, egybõl pl. Aspergeres.
A DSM-V alapján nem különítik el az Aspergert, de a BNO alapján igen.
Azért van több diagnosztizált, mert javultak a diagnosztikai eszközök, tájékozottabbak az érintettek (pl. szülők, pedagógusok). Régen is voltak Aspergeresek, csak nem diagnosztizálták őket (eleve a szindrómát is csak néhány évtizede ismerik a pszichiátriában, korábban skizofrénnak, vagy értelmi fogyatékosnak diagnosztizálták a felismert eseteket, de nagyon sok Aspegeres nőtt fel úgy - én is többet ismerek személyesen - akiket egyáltalán nem diagnosztizáltak, csak elkönyvelték őket "furcsának" és "különcnek".)
Szerintem is túldiagnosztizálják őket. Saját tapasztalat és hallottam többektől hogy ha valaki elviszi a gyerekét pszichiáterhez (90%-uk gyógyszert fog kapni) és mindet diagnosztizálják valami betegséggel. autista, hiperaktív, figyelemhiányos, oppozíciós zavaros, magatartászavaros, alkalmazkodási zavaros, kényszerbeteg stb...
sok címke amivel elb@sszák a gyerekek jövőjét és még nem is dönthetnek arról akarnak e gyógyszert a szüleik úgy nyomják a gyerekükbe a sok gyógyszert mint ahogy a libákat tömik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!