Jó vagy rossz a délutáni 'szundítás'?
Nem votl szokásom a délutáni alvás már oviban sem...
Most viszint rájöttem, hogy ha egy vagy két órát elszundítok dél után, egész nap nyugodt leszek, jól leszek (szorongásos zavarom évek óta először hagy békén pl).
Utánaolvastam, teljes ellentéteket állítanak az orvosok online cikkekben (angolul, magyarul, mindegy). Sőt, sok állítja, hogy ez az effél eproblémákkal küzdő embereknél még rosszabbítja is a tüneteket.
Mit gondoltok?
Láttam már pl idegi sérült (de teljesen ép elmájű: pl enyhe agyvérzés utáni, sclerosis multis embereket) aludni délután. Nekik is jó, ezek szerint. És ráadásul ők is, én is remek alvók vagyunk, éjjel 8-10 óra, néha 12, ha nem ébreszt fel semmi.
Ki mit hallott erről? Lehet ezt egyáltalán általánosítani?
Szerintem egyènenkènt vàltozó.Ki hogy szokja meg,kire milyen hatàssal van.Söt nem csak egyènenkènt ,de alkalmankènt is vàltozó.VAN pl. hogy èn is elszunditok du-àn,de max. 45percet tudok.Van hogy ûgy èbredek jól esett,van meg mikor olyan leszek utàna mint akit fejbeütöttek,ès csak nehezen tudok visszazökkenni az alvàsban.Mult nap pl,aludtam 15 percet,úgy keltem fel,hogy egy hegyet is meg tudtam volna mozditani.Nagyon jól esett.
Szerintem aludj ha van idöd,ès megteheted,ha jôl esik.
Köszönöm a válaszokat. :)
Nos, azért kérdzetem, hoyg jó-e, hiába érzem jobban magamat tőle, mert pl lehet egy idő után fejfájást okozna vagy stb. Sose tudod :)
De ezek szerint egész sokan űzik ha ha
A sziesztáról meg hallottam, persze, csak sokat nem :D
Fura...
Én pont délutáni alvás után nem tudok gondolkodni, pedig pont dogát írtam. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!