Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kérlek, írjatok Miért lehetek...

Kérlek, írjatok Miért lehetek ilyen?

Figyelt kérdés

Szóval... azt hiszem hosszú lesz.

Rengeteget gondolkozok ezen, mert nem akarom hogy így legyen. Többszöri nekifutásra sikerült ezt a kérdést kiírnom... Nem nagyon emlékszem a gyerekkoromra. Fogalmam sincs hogy miért, de 5. osztályos koromtől visszafelé TÉNYLEG nem emlékszem SEMMIRE. 5. osztályos koromból halvány emlékeim vannak. Anyám sokat bántott kiskoromban, sokszor apróságokért. Sokszor váltottam iskolát és sokszor kerültem új osztályba. általános iskolában a felső éveimet új suliban töltöttem ahol sokat piszkáltak. Az első napokon sokat hülyéskedtem és próbáltam vicces lenni de csak elkönyveltek hülyének és úgy is kezeltek egész végig. Fiús ruhákban jártam, csak 8. körül kezdtem el feszes dolgokat hordani. Az akkori osztályfőnököm is sokat szemétkedett velem szemtől szemben. Aztán elkerültem végre középsuliba. Ott rendesen beilleszkedtem, de furcsa dolgokkal foglalkoztam. Barátokat képzeltem magamnak, akikkel így magamban beszélgettem (a szavakat nem mondtam ki csak így gondoltam, és azokra választ képzeltem). Sokat foglalkoztam a szellemekkel és a halállal. Aztán 15 éves koromban megint új suliba kerültem... elég messze az otthonomtól. Akkor egy nagyon rossz osztályba kerültem és folyton cseszegettek ahol csak értek. Pedig nem szolgáltam rá... soha senkit nem bántottam. Szóval az osztályomat utáltam és volt gyakorlatunk is. Dolgozni is utáltam járni mert ott is mindenki bántott. Ezért sokszor nem jártam be, ebből gondjaim voltak. Egy év után másik osztályba mentem ahol nem volt semmi probléma. Kialakult a kis saját baráti köröm, de eljárni nem szerettem sehova. Összejöttem életem első szerelmével, aki 2 hónap után otthagyott egy másik lányért. Ez rettenetesen fájt, még a mai napig is "siratom" és senkivel nem kívánok összejönni... a pasik meg sosem értik hogy mi a bajom, és utálok találkozgatni. Meg azt is utálom ha hozzám jönnek, szóval sehogy sem lehet megoldani.

Jelenleg nagyon eldurvult a helyzet, elzárkózott lettem, sokszor bunkó dolgok csúsznak ki a számon és mindenkiben a rosszat látom. Az osztály 3/4-e utál ezért engem, mert elkönyveltek emósnak (holott kinézetileg nem úgy nézek ki, csak egy egyszerű rockernek... frufrum van, talán azért mondják. Meg ugye, folyton magamba fordulok). A legjobb barátnőm több mint 300 km-re lakik tőlem, alig tudunk találkozni. Ő tartja bennem a lelket. A hangulatingadozásaim nagyon élesek, hol nagyon boldog vagyok hol pedig majdnem végzek magammal. Vérszegény vagyok, emiatt nagyon sápadt, sosem tudom kipihenni magam, a szemeim folyton karikásak. Nagyon fáradt vagyok folyton, van gyógyszer amit szedek a vashiányomra is de nem érzek semmi változást (nyár óta szedem). Szeretnék pszichológushoz menni de nincs pénzem. Próbáltam már nagyon sokmindent, pl orbáncfű teát, de az sem segített. Nem tudom, mit tehetnék még, de nem akarok meghalni, és félek hogy egyik nagyon rossz pillanatomban megteszek. Kérlek, segítsetek:(((

egy nagyon elkeseredett 20/L

2009. dec. 26. 12:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Ez elég szomorú!!Nagyon sajnálom,hogy ilyen életed van!

Szerintem csak te tudsz magadon segíteni,és persze egy nagyon jó barát.Talán a pszichológus is segítene valamit,de neked kell lépned.Lehet kellene valami hobby amiben kiéled magad,és ott talán barátkozni is fogsz.

Az,hogy képzeletbeli barátoddal beszélgetsz gondolatban,az nem gáz,olyat én is csinálok:)Szint mindig amikor egyedül vagyok:)Legalább tudom,hogy magamra mindíg számíthatok:)

Megkell próbálnod közel engedni magadhoz egy fiút.Nem mindegyik egyforma.

Sajna most csak ennyit tudok mondani,de remélem elgondolkozol rajta:)

Legyen a további életed nagyon szép,és boldog.Remélem rendbe jössz!:)

2009. dec. 26. 12:47
 2/26 anonim ***** válasza:
Figyelj!A lényeg, hogy próbáld meg a legkevésbé beleélni magad a helyzetedbe.Igenis járjál el otthon vidám környezetbe, keress barátokat és beszélgess velük nagyon sokat.Beszéld be magadnak, hogy jól vagy, boldog vagy és már csak azért is megmutatom magam, hogy tudok én változni és vidám, mosolygós is tudok lenni.A szemed előtt az lebegjen, hogy SOHA NEM ADOM FEL!!!Halgass vidám, pörgős, nyugtató zenéket.Különböző stílusokat, de ne zúzós zenét.Pihenj és tűzz ki magad elé célokat!Remélem ha egy kicsit is, de tudtam segíteni.Sok sikert kívánok a változtatáshoz!
2009. dec. 26. 12:54
 3/26 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, mit tehetnék még, de nem akarok meghalni, és félek hogy egyik nagyon rossz pillanatomban megteszek."

nah ilyenekre még csak ne is gondolj , nem lesz semmi gond

menj el Mentálhigiéné-re az ingyenes (a legtöbb városba van , szóval keresd ki neten és csak felhívod őket és kérsz időpontot) ugyanúgy van ott pszichiáter is , pszichológus is. orbáncfű tea meg ilyenek szerintem sem ér semmit , majd talán felírnak neked valami enyhébb nyugtatót ami segít. A lényeg hogy ne add fel , sokkal jobb lesz majd egyszer ( tudom hogy ez klisé , de hát ha egyszer így van )

2009. dec. 26. 13:00
 4/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Társaságba egyszerűen nem kívánok menni! Szoktam vidám zenét hallgatni, de csak ritkán járok el otthonról. Lehet hogy a múltamból eredendően de undorítónak tartom a legtöbb embert... a családom mindig csak egymásnak ugrik és ezt kell elviselnem...

egyébként rajzolni szoktam, általában így vezetem le az energiámat. Képregényeket írok, amikben a főszereplőkbe a különböző problémáimat építem bele, de ők meg tudják oldani a végén. Én képtelen vagyok rá.

2009. dec. 26. 13:02
 5/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Ahogy olvastam a történetedet, egy barátom jutott az eszembe. Sosem gondoltam bele, hogy mit érezhet, mert mindig annyira feszesen tartja magát, és sosem mutatja ki, hogy fájna neki valami.

Jó, hogy ki tudod fejezni az érzéseidet a képregény által. Lehet, hogy ez másokat is érdekelhet, nem gondolod? Valaki könyvet ír, vagy verseket, vannak, akik festenek, és így sikerül levezetniük a feszültséget. Mi lenne, ha toboroznál akár neten egy társaságot, akik hasonlóan igyekeznek segíteni magukon, pl. a rajz segítségével? Biztosan találnál néhány barátot így, és egyelőre nem kellene kimozdulnod se. A lényeg, hogy a gondolataidat el tudd mondani valakinek, mert nagyon nem jó, ha az ember visszatartja a dühét, a fájdalmát.

Ha ez az ötlet nem jön be, írj naplót, ha eddig nem tetted. Írd le bele, ami eszedbe jut. Azt, hogy mit álmodtál, hogy mit ettél, hogy éppen mihez van kedved.. írj úgy, mintha csak gondolkodnál, így talán egyre mélyebb gondolatok is előtörhetnek. Ha kiírod magadból a rosszat, megkönnyebbülsz.

Szóval én ezt tudom javasolni, meg utoljára egy gyenge nyugtatót: valeriána csepp. Ezt nyugodtan szedheted lefekvéskor, ha esetleg rossz alvó vagy, vagy ha elmész valahova, és izgulsz valamiért. Ez csak egy gyógynövény, szóval nem hiszem, hogy túlságosan káros hatásai lennének, de azért nem kell meginni az egész üveggel egy nap :)

Egyébként meg nem muszáj a vidám zenéket magadra erőltetni, hallgasd azt, ami neked tetszik, attól biztosan megnyugszol. Én frászt kapok, ha a hangulatomhoz nem "illő" dalokat kell hallgatnom.

Hogy lefoglald magad valamivel, keress olyan témájú könyveket, amelyek érdekelnek téged.

Ha van kedvenc együttesed, énekesed, gyűjts pénzt egy koncertjére, hogy legyen valami, ami tartja benned a lelket.

Járhatsz múzeumba, színházba, moziba. Ezeken a helyeken nem kell ismerkedni az emberekkel, mégis segít abban, hogy a közösség részének érezd magad. Nyugodtan nevess a vígjátékokon, és szomorkodj a drámákon. Közben pedig tudd, hogy abban a pillanatban más is így érez.

Viszont ne erőltess magadra semmit, azzal többet ártanál, mint használnál.

Szép napot!

2009. dec. 26. 13:28
 6/26 anonim ***** válasza:
Dehogy vagy rá képtelen. Ha a képregényedben megoldják,te is tudod a megoldást,mivel te találod ki.Ne félj követni a szereplőid mintáját!:) Egyébként az előttem levő hozzászólók is nagyon jókat írtak,ne hallgass rockzenét vagy metált,régen én is ezt hallgattam folyamatosan,és eléggé meghatározta a hangulatomat is.Tudom,hogy vannak jó rockszámok,de próbálj meg más stílusúakat előtérbe helyezni,főleg télen:) Nekem bevált. Higgy magadban!:) Látod,mennyien akarunk segíteni? Legalább a mi kedvünkért próbáld meg.:)
2009. dec. 26. 13:30
 7/26 A kérdező kommentje:

Próbálom és igyekszem, remélem idővel észre is fogom venni. Mert most csak azt vettem észre hogy nagyon meredeken megyek lefelé :(

A képregényeimet egyébként mások is olvassák és imádom amikor véleményt mondanak. Akár pozitívat, akár negatívat.

2009. dec. 26. 13:51
 8/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is voltak hasonló problémáim, mármint közel sem ugyan az, de mégis csak hasonló. Én dadogok, dadogtam, néha jobban néha kevésbé, ez attól függöt hogy milyen kedvem van. Állt. suliban valahogy úgy szocializálódtam hogy nem nézett ki senki sem, csak a szokásos csufolást kaptam mint amit más is. Közép suliban rossz volt a helyzet, ott kaptam olyanokat, dankóros, bolond, oszt. főnököm se nézett többe mint egy riherongyot. :S

Ezt a problémát természetesen nem vázoltam fel senkinek sem, otthon magam csöndjében emésztettem magam, és utána meguntam a dologt és léptem.

Lehet nem volt jó megoldás, de tettem amit jónak láttam, aki szop@tott annak bevertem az arcát, ez kb 3-4 gyerek volt az oszt. ból. Nah akkor már viselkedési zavaros is lettem. (idegbeteg állat). Mondjuk nem voltam az saját véleményem szerint. De jól esett annak a fejét rugdalni aki végig a sárba taposott. Ezek után már csak a hátam mögött dumáltak az illetők, de nem nézett senki rám. Végtelenul egoista lettem magammal szemben mert tudtam fizikailag, és tanulás terén is az emberek 70% fölé emelkedek. Vannak barátaim, szeretem magam... inkább ez mint, az önsajnálat meg a bánkódás hogy így születtem. Ha ez kellett hozzá.... Egyetemre járok, nemrégiben visszamentem a középsuliba ahol tanultam és az emberek arcába kacagtam, te fodrász lettél te meg masször. Maradjálmál senkiházi. :D:D persze nem azért mert rossz szakmák de csak azért is :) De volt barátság is eggyes emberekkel.

Visszatérve nem kell feltétlenül rajzolnod hogy kilábalja a problémákból, legyél egoista imádd magad hogy jó vagy ebban-abban. Az élethez önbizalom és elszántság kell, szóval ha rajzolni akarsz hát rajzolj, de azzal önbecsülést, akaratot, stb nem fogsz tudni elérni. Álj a talpadra aztán uzsgyi olyan dologot csinálni amit eddig nem, és az egód eléri a kivánt szintet. Szóval csak hajrá!! ne add fel, legyél bolodog!!

Különben is az leghülyébb ember aki öngyilkos lessz, mert az élet szép!

2009. dec. 26. 14:11
 9/26 anonim ***** válasza:
Netre nem rakod fel képregényeidet valahová ? Szivesen megnézném :) ( és gondolom többiek is kíváncsiak lennének)
2009. dec. 26. 15:01
 10/26 A kérdező kommentje:

sziasztok!

hát igen felteszem a képregényeimet... csak eddig mindegyik befejezetlen, 1 kivételével. akkor adok 1-2 linket:

[link]

[link]

[link]

most pedig még 2 készülőben van, azok természetesen még nincsenek fent sehol.

Tudom hogy esetleg a rajzaim alapján lehetnek akik itt felismernek, de inkább nem is érdekel. Mindenki látja rajtam hogy ilyen vagyok, nincs mit takargatnom. Remélem, tetszenek a rajzok, bár a történet, bevallom, néhol kusza.

2009. dec. 26. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!