Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért akkora baj ha valaki...

Miért akkora baj ha valaki vagdossa magát?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy ha nekünk ez jó akkor miért baj? Nem mást bántunk

18/L

2014. ápr. 18. 19:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért, jó? Az önsebzés súlyos önértékelési zavarokra vall. Ha maga az önsebzés nem is fáj másoknak, a hozzá kapcsolódó viselkedési mintázatokat az egész környezet megsínyli.
2014. ápr. 18. 19:47
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Te beteg vagy. Az a baj.
2014. ápr. 18. 20:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen ezt en is ertem. Jarok is pszichologushoz. Depresszio, szorongas, panikroham es a vagas miatt. Hulyen fogalmaztam. Szoval miert ennyire elitelendo? ugy ertem ez is van olyan sulyos mint pl a nem eves. Es ha az szobakerul akkor "szegeny. Egyel" viszont ha a vagas akkor rogton azt mondjak h az illeto figyelemfelhivaskent csinalja vagy mert hulye. Pedig pont nem. Mi szegyeljuk ezt.... Igy ertettem, bocsanat a rossz fogalmazasert
2014. ápr. 18. 20:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Mert sokan tényleg azért teszik mert követik a " divatot ", érdekes mikor egy 30 fős osztályból 1 hónapon belül 5 ember karján villognak a vágások például, 1, max. 2 embert még el tudok képzelni, hogy pont egy időben jött elő ilyen problémájuk, de 5-öt nem.
2014. ápr. 19. 00:06
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
nem elítélendő. nagyon nem helyes hogy az emberek az orvosi problémákat morális viták szintjére akarják rángatni. nem értik miről szól pl a vágás. :(
2014. ápr. 19. 01:54
 6/9 A kérdező kommentje:

Pedig ez egyaltalan nem divat. Aki "divatbol" csinalja azt legszivesebben megolnem. Ebbe mi a "szep, meno?".... De aki azert csinalja mert valami lappang a hatterben O nem mutogatja. Meg aki csak"divatbol" neki inkabb csak feluleti karcolasok vannak szerintem, mig akinek valami mas all a hatterbe O melyebben csinalja. Oke, ez nem mervado. Meg aki tenyleg divatbol csinalja az parv

alkalom utan ugyis abbahagyja mert neki az borzasztoan fajhat. En peldaul nem erzem a fajdalmat mert atalakul egyfajta megnyugvasba vagy hogy mondjam.

Ezvolyan mintha valaki anorexias akarna lenni. Miert akar valaki beteg lenni? Miert gondoljak hogy pl a vagas annyira "meno"? Epp ellenkezoleg. en peldaul szegyellem es buntudatom van. Epp ezert nem is tudja senki csak a pszichologusom es anyukam (mert veletlen meglatta)

Aki meg divatbol csinalja az szegyellje magat

2014. ápr. 19. 02:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem divatból csinálom, de "csak" karcolok, ritkán vérzik, viszont ezt naponta / 2 naponta művelem, mintha nyugtatót szednék... Aki elítéli, az bolond. Ez súlyos lelki problémákra utal és én egyáltalán nem találom akkora bajnak, ha valaki így vezeti le, ami benne van, mert lehet, csak így tudja. Viszont ha észreveszik, akkor segíteni kell, nem pampogni......
2014. ápr. 19. 14:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét oldalt ismerem.

Te úgy érzed jó, teljes mértékben az irány1tásod alatt van, hogy ez a megoldás, megnyugtat, stb. Tudod te is.

A másik oldal pl egy aggódó barát/barátnő, aki amint elválik tőled, azon gondolkodik, lát-e még valaha, nem halsz-e bele a következő vágásba. És mikor hosszú pólóban/naciban lát, vagy karkötőkkel a kezeden, vagy ilyesmi, alig tudja magát visszafogni, hogy ne kezdjen sírni, és hiába mondja neked, hogy ne csináld, vagy te hiába mondod, hogy te ezt jónak érzed (miközben nem az...).

Na, ezért nem jó, téged is, és mindenki mást is tönkretesz, ha akarod, ha nem.

2014. ápr. 23. 15:17
 9/9 anonim válasza:

Mert az emberek tele vannak előítéletekkel. Nem egyszer hallom az ismerőseimtől, hogy mennyire elítélik az ilyesmit. Kicsit ironikus, hogy nekem is vannak vagdosásból hegek, és csupán amiatt, hogy megtudnák egyből nem lennénk haverok.

Szerintem az nagyobb baj, hogy egy ilyen embernek külső segítségre van szüksége, mégis a környezete inkább elhatárolódik tőle.

Nekem pl. egy 5 éves nagyon jó barát kapcsolatom tűnt el egyből. :(

2014. máj. 19. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!