Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bulímiás vagyok?

Bulímiás vagyok?

Figyelt kérdés
Ősszel elkezdtem edzőterembe járni,hogy jobb alakom legyen.Először csak heti párszor,majd mindennapi rutinommá vált.Akkor még nem figyeltem különösebben az étkezésre.Egy idő után untam a kardio gépeket és elkezdtem rendszeresen futni.Ekkor már rámjött az is,hogy diétáznom is kéne,és fehérjeporozni az izmok miatt.Órákat töltöttem az edzőteremben minden nap,másnap futottam 10 kilométereket,pihenőnap nem sok volt.Aztán pár hete 4 km után nem kaptam levegőt és fájt a combom is,nem tudtam futni.Túledzettem.Azóta pihentetem,már 2 perc szobabiciklitől KO.Ezzel egyetemben a futáshiány miatt szigorítottam a diétámat,és most eljutottam odáig,hogy hol koplalok,hol falásrohamom van,azután pedig kihajtom magam ahogy lehet a teremben,hánytatni nem tudom egyszerűen magam hiába próbáltam,1 hete már hashajtót is szedek.Emellett eléggé hangulatember lettem,vagy depressziós nem is tudom..Mi van velem?Bocsi a regényért.16/L

2014. ápr. 18. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Velem is elég hasonló dolgok történtek,szerintem ha falásrohamaid vannak de nem hánytatod magad akkor nem vagy bulímiás,de biztos hogy étkezési zavarod van. Tanulás,család,párkapcsolat rendben van? Meg kellene kicsit vizsgálnod ezeket hogy miért kompenzálsz ennyire az edzéssel (mert ha belegondolsz,nem normális az hogy önszántából gyilkolja magát valaki nap mint nap)

19/L

2014. ápr. 18. 20:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Tanulás.Hát próbálok de sosem tudok koncentrálni rá eléggé,nem jók a jegyeim.Szüleimmel nem értjük annyira meg egymást,utaltam anyámnak,hogy baj van,de nem vesz komolyan.Ő ezt majd akkor fogja komolyan venni ha már késő lesz úgy érzem:(.Párkapcsolat meg bár lenne.Még sose volt pasim,persze elvileg sokaknak tetszem,de én megvárom a különlegeset,majd ha jön egyáltalán.
2014. ápr. 18. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:
A bulimia nem feltetlen abbol all hogy falasrohamod van es utana kihanyod. Ha hashajtot szedsz az is mar bulimia. Vagy ha annyit edzel hogy utana K.O leszel. Csak ez a bulimia masik fajtaja. Keress fel egy szakembert
2014. ápr. 18. 23:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez már az étkezési zavar kezdete nem kell ahoz hánytatnod magad hogy bulimiás legyél, sok bulimiás hashajtózik falásrohama után vagy tulzottan sportol, koplal bár szerintem ez inkább EDNOS (az illető koplal 5-6 napig bezabál és utána lehet hogy elvégzi ezeket a tisztításokat, megint koplal...A bulimiások ezzel ellentétben kb. egy héten legalább 3szor meghánytatják magukat, de valaki napi 10-15ször szabadul meg valahogy a bevitt tápláléktól.) Ahogy olvastam még az elején jársz így pontosan nem tudom megmondani (amúgy is csak orvos tud jó diagnózist felállítani), még is mi a gond, de étkezési zarod az van biztos, de még nem tudjuk hogy milyen. Keress fél egy szakembert, mert nem jársz jól ha nem az elejn fordulsz szakemberhez! szurkolok nagyon és go az orvoshoz :)
2014. ápr. 19. 08:52
 5/5 anonim ***** válasza:
*bulimiások ezzel ellentétben kb. egy héten legalább 3szor tisztítják meg magukat valahogyan
2014. ápr. 19. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!