Depresszió? Megoldás?
Depressziós vagyok. Szakemberhez azonban nem tudok fordulni, nincs rá pénzem. Jelenleg egyetemre járok, ami nyilván nagyon nehéz egy ilyen betegséggel, szörnyűek az eredményeim, pedig régen imádtam tanulni, 12 évig voltam kitűnő. Van egy nagyon jó párkapcsolatom, 2 éve vagyunk már együtt, és egyre inkább úgy érzem, hogy a depresszióm ezt is tönkreteszi. Mégis mit tudnék tenni, hogy szakember segítsége nélkül is megoldódjon a problémám?
Köszönöm előre is a válaszokat!
19L
Átkellene gondolnod az életedet egy kicsit,meg az érzéseidet.
1.Mitől lettél depressziós?
2.Miért van teljesítménykényszered?Hogyan és miért lettél maximalista?
3.Mi a magánéletbeli legnagyobb célod?
4.Miért nem becsülöd meg azt,hogy egészséges vagy?
5.Valóban boldog a párkapcsolatod?
6.Hazudtál már magadnak?
7.Kényszerítettek rád már valamilyen dolgot,amit te nem szerettél volna megtenni?
8.Csak problémázó,panaszkodó emberek vannak melletted?
9.Vannak barátaid?Ha vannak,akkor ők tényleg az igazi barátaid/barátnőid?
10.Mi tenne igazán boldoggá?
11.Szoktál úgy kikapcsolódni,hogy senkinek a kívánságait nem veszed figyelembe,csak önmagadat szórakoztatod?
12.Mennyit pihensz?
13.Mennyit mozogsz?
14.Mennyit eszel?Mennyit iszol és mit?
15.Tényleg változtatni akarsz?
Tanácsom a következő:
Lásd meg az élet apró szépségeit.Ne csak azzal foglalkozz,hogy mid nincs meg!Hangsúlyozd azt,amid megvan,és minden nap,amikor keseregsz,gondolj arra,hogy "azért van elég sok mindenem!"
Mi az,ami neked megvan?
1.Testi egészség
2.Tető a fejed felett
3.Étel,ital
4.Kapcsolatod
5.Szüleid(remélem)
6.Tudásod(gondolom nem is kevés)
..és a többi,amiről én már nem tudhatok.
18/L
# 2:
Depresszióval százalékoltak le? Azt meg hogyan? :O
Kérdező: Én hasonló cipőben járok/jártam, mint te. 4-5 éves korom óta szenvedek szociális fóbiától (ezt az utóbbi pár évben tudtam meg) és ennek hatására szorongás, pánikrohamok, súlyos depresszió jött. Nekem sajnos csak a pszichológus segített, amíg még meg tudtam fizetni. Akkor gyógyszeres kezeléssel kombinálva nagyon sokat javult az állapotom, ott sok minden kiderült, de aztán vége lett a dolognak, mert elfogyott a pénzem.
Nem akarlak elkeseríteni (tudom, hogy segítséget vársz), de tudtommal Magyarországon jelenleg pénz nélkül nem igazán lehet kigyógyulni belőle, csak ha nagyon szerencsés vagy és sikerül találnod valahol valami ingyenes terápiát, vagy csoportterápiát; de általában a kórházban elhajtanak (legalábbis engem) azzal, hogy szakemberhiány van és még a fekvő betegeket is alig bírják ellátni...
(Tudod, Lézer Jani is megmondta, hogy akinek amennyi pénze van, annyit is ér. Na ezt tapasztalom már nap mint nap a valóságban is)
26/F (szintén egyetemista)
Ugyan ezzel küzdök én is. Szebben megse tudtam volna fogalmazni. Annyi különbséggel, hogy nem élek párkapcsolatban, és azt vettem észre, hogy teljesen elveszitettem a régi énem. Ez most lehet hülyén hangzik, de máshogy nem tudom megfogalmazni. Minden tulajdonságom ami eddig meg volt egyik napról a másikra eltünt. Felőröl az egész.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!