Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék segíteni a barátom...

Hogy tudnék segíteni a barátomon? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
sziasztok.azért írtam ide mert tanácsot akarok kérni hogy hogyan segítsek a barátomon.az a baj hogy eléggé érzékeny,és a lányoknál is mindig kudarca van mert becsapják,kihasználják stb..és depressziója is volt,nem rég jött ki belőle úgy ahogy,de ahányszor megbántja 1 lány azonnal eltűnik otthonról napokra,felvágja az ereit,iszik,drogozik,és cigizik.ilyenkor a szülei nem tudnak semmit róla napokig,aztán 3-4 nap után hazamegy és próbálja kiheverni.nincsenek barátai csak én vagyok neki a barátja,és segíteni szeretnék rajta mert így tönkreteszi magát :'(..Vagy rosszabb esetben meghal :(( Mielőtt a depresszió dologba valami okos ember beleszólna,pszichiáter állapította meg a depresszióját.14/F és a barátom pedig 15/F :(
2009. dec. 13. 23:33
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
amúgy szegénynek szociálfóbiája is van amit szintén orvos állapított meg. :( kiskorom óta ismerem azért akarok ennyire segíteni rajta :(
2009. dec. 13. 23:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A barátodnak orvosra lenne szüksége!!!... Te nem tudsz neki segíteni, bármennyire is szeretnél.
2009. dec. 13. 23:40
 3/13 A kérdező kommentje:
Tudtomban 2-3 hónapja jár a pszichiáterhez,volt előtte pszichológusa is , de ő azt mondta az anyukájának hogy nem tud mit kezdeni vele.Nincs semmi javulás eddig,pedig gyógyszereket is szedett,volt már homeopátiás kezelésen is,szóval sok féle módszert kipróbáltak már :(
2009. dec. 13. 23:42
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tudsz segíteni, hogy mellette vagy. Legalább egy barátja legyen.
2009. dec. 14. 00:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy ilyesmi barátom, igaz azért ő nem vagdalja az ereit, csak elmegy piálni, de mostanában nem, mert amikor látom hogy valami baja van elküldöm a qrva anyjába (nálla bevállik) , és érvelek neki, hogy megint miért fog f@szságot csinálni. Ő álltalában felfogja, hogy ez nem éri meg egy csaj miatt, és jobb kedve lessz. Szóval egy erőteljesebb "seggberúgás" esetleg segítene neki, de ezzel az a gond, hogy át lehet esni a ló túlsó oldalára, és többet árt, mint használ... 15f
2009. dec. 14. 00:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :),a legutolsót pedig főleg,megpróbálom ezt a módszert anélkül hogy a ló túloldalára esnék . :)
2009. dec. 14. 00:14
 7/13 anonim ***** válasza:

00:11 a seggberúgással vigyázz, mert aki tényleg beteg, azon épp hogy nem segít, sőt, lehet az adná meg neki az utolsó lökést. Csak óvatosan ezzel.

Egyébként meg ha a pszichológus azt mondta, hogy nem tud rajta segíteni, érdemes felkeresni másikat. Lehet csak ő nem tud vele mit tenni, más igen.

A homeopátia szerintem nem több, mint placebo (ami nem kizárt hogy hathat), a pszichiátrián meg nem a gyökerénél fogják kezelni a problémát. Oda akkor kell fordulni, ha a pszichológus is tehetetlen. Szerintem egy jó pszichodoki itt azért tudna mit tenni. :)

Te meg rángasd el többször bulizni, előny ha valaki csaj ismerőseiddel is megismerteted. Ügyelj rá, hogy jól érezze magát!

2009. dec. 14. 01:16
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. :) Megpróbálom elhívni ide-oda,és normális lányoknak bemutatni :).És szólok a szüleinek is az új pszichológus miatt,hátha 1 másik tényleg tudna segíteni. ;)
2009. dec. 14. 01:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Tedd azt, remélem sikerül valamit elérni, és remélem, tudtam segíteni!

Még csak annyit: arra tényleg ügyelj, hogy normális társaságba vidd! Szóval akikkel jóba vagy, akiket még talán be is avathatsz, hogy viselkedjenek normálisan a sráccal!

2009. dec. 14. 04:10
 10/13 A kérdező kommentje:
Okés,ügyelni fogok rá,és köszi mégegyszer :)
2009. dec. 14. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!