A barátom pánikbeteg. Nagyon szeretem őt de nem tűröm el hogy nyugatókon él és állandóan pánikol, holott semmi valós alapja sincs egyik félelmének se. :( Mit tegyek hogy meggyógyuljon? :( Segítsetek!
én is ebben szenvedek pár napja.vidd el pszichiáterhez.csak a nyugtató nem elég.de foglalkozni kell a betegséggel,remélem kigyógyulunk belőle.
2009. dec. 23. 20:21
2/16 A kérdező kommentje:
Volt már mindenféle kivizsgáláson mire kiderült, hogy mi a baja de az orvos csak antidepresszánst és nyugatót írt fel neki. Ez nem megoldás. :(
2009. dec. 23. 20:23
3/16 anonim válasza:
Igazad van, ez nem megoldás, sőt a gyógyszerek hosszútávon függőséget okoznak.
Hosszútávon csak az jelent megoldást, ha a gondolkodásán változtat. Ehhez ez egy nagyon jó honlap [link]
Vannak rajta olyan pszichológusok-pszichiáterek, akik nem gyógyszereznek, hanem megtanítanak relaxálni, illetve kezelni a pánikrohamokat, stb. Én is voltam pánikos, és ma már nagyon ritkán jön,talán 3 havonta egyszer. Akkor sem veszek róla tudomást. Pikk-pakk múlik és kész. A pániknak mindig valamilyen lelki oka van, azt kell felkutatni. Az, hogy gyógyszert adnak rá, csak a tüneteket nyomja el...
2009. dec. 23. 20:28
4/16 anonim válasza:
tudom én is voltam,és nemrég 2 hétig kórházban is emiatt,és most sem jó gyógyszert kaptam az tuti.újboli rosszullétek jönnek itthon is,és még dolgozni sem tudok,3 hete betegállományba vagyok,és januárban gyógyszerátállítás miatt vissza is kell feküdnöm a kórházba.sajna magától váratlanul jönnek a félelmek alaptalanul,de tudat alatt.ő is rosszul szokott lenni,?
2009. dec. 23. 20:29
5/16 anonim válasza:
segíteni nem tudom hogy tudsz neki... de ne ijeszd meg!!!
2009. dec. 23. 22:30
6/16 anonim válasza:
Pszichológushoz menjen,ne pszichiáterhez.
Ott nem gyógyszerrel,hanem terápiával kezelik.
A lelki okait kell megtalálni és megoldani.Akkor a betegség is megszünik.
2009. dec. 24. 04:35
7/16 anonim válasza:
Én is pánikos vagyok jó lenne leszokni a bogyókról de aki nincs benne ezt nem értheti tudom hogy csak a jó szándék meg a szeretet vezérel de olyan könnyű azt mondani hogy ne pánikolj szokj le a cuccról stb.Az a baj hogy az ember idegileg lelkileg olyan szinten van hogy már sokszor azt se tudja honnan erednek az idegessége a félelmei.Nálam akkor is előjön ha épp nincs semmi problémám.Olyan az egész mintha a lelkivilágom önálló életre kelne.Meg kell tanulni bánni vele az önismeret az önkontroll fontos.De mégis túléltem.Nem fordultam be elfoglaltam magam festetem olvastam Hofit hallgattam hidd el egy jó röhögés és a humorérzék hogy tudunk nevetni a saját kínunkon is többet ér mint egy szem bogyó.Én folyamatos srtessz alatt vagyok a munkám miatt és esélyem sincs a váltásra hiába kapálózok úgyhogy nálam marad a gyógyszer de sok mindenben változott a szemléletmódom átértékelődtek a fontosnak tűnő és az igazán fontos dolgok.Ma már kevesebbet stresszelek tudatosan kerülöm a konfliktusokat és azokat a dolgokat amik zavarnak és semmilyen szín alatt nem tudom megoldani.A pszichológus nem tud változtatni az életemen de adhat jó tanácsot.Feltétlen menjetek el és ha őt nem zavarja még te is beülhetsz mellé szolidaritásból.A szeretet sokat segít.
2009. dec. 24. 14:13
8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Boldog karácsonyt nektek!
Amúgy igen én csak jót akarok. Ezét is szeretném hogy leszokjon. Próbálom őt támogatni!
2009. dec. 24. 19:42
9/16 anonim válasza:
Ne haragudj, de nem értem, Te mit értesz azon, hogy "nem tűröm el, hogy a barátom gyógyszereken él"
Ez akkora nagy baromság, mintha azt mondtad volna, hogy nem tűröd el, hogy a lányod a konnektorba bedugottt villanyvasalóval vasaljon. Ha tönkre akarod tenni az életét, vedd el tőle a gyógyszereit. Ha még jobban tönkre akarod tenni, akkor kövesd a dr. Szendi Gábor utmutatásait. Én kigyógyult pánikbeteg voltam. Szentül állítom, hogy ebből a betegségből csak megfelelő gyógyszerrel, sok türelemmel, és megfelelő személyi segítséggel lehet kijönni. Ezt a betegséget csak az ismeri, aki végigélte. Buta vagy aranyom, és az az utánnad író is. Kishitű.
2010. jan. 19. 21:38
10/16 anonim válasza:
Én is azt hiszem,hogy pszichoterápia kellene. A gyógyszerekről majd leszokik, ha eljön annak az ideje. Sajnod az antidepresszánsok csak ritkén segítenek a pánikbetegeken, a nyugtató meg csak addig segít,amíg hat. Viszont a hirtelen elhagyás nagy bajt okozhat. Először lépjen a gyógyulás útjára, ehhez pedig pszichoterápiára lesz szükség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!