Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszáns szedése rövid...

Antidepresszáns szedése rövid ideig, majd azonnali elhagyása. Meddig tartanak az elvonási tünetek?

Figyelt kérdés
Üdv, közepes depresszióra ill. hangulatingadozásra írt fel a pszichiáter floxetet (20 mg, napi egy) és ataraxot (25mg napi 2xfél). Ezeket múlthét péntektől szedtem, de most pénteken nagyon szokazlanul idegesnek, feszültnek éreztem magam, órákon sem tudtam odafigyelni, enni is alig tudtam, a libidóm is csökkent megijedtem és felhagytam a gyógyszerek szedésével. Azóta nehezen alszom éjszaka, még mindig nehézkes az evés is, az idegesség is megmaradt (ilyen szorító érzés a mellkasomban és gyomirideg). Meggondoltam magam nem akarok gyógyszert szedni. A pszichiáterrel csak hétfőn tudok leghamarabb beszélni. Volt valakinek hasonló tapasztalata? :( 17/F

#szorongás #Antidepresszáns depresszió
2014. márc. 9. 12:16
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
csak úgy önkényesen nem szabad abbahagyni a kezelést. beszélj az orvosoddal, hogy váltsatok másra.
2014. márc. 9. 12:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a tünetek a gyógyszertől vannak, nem kell tőlük megijedni ( tudom, hogy kibicnek semmi sem drága). Magam is szedtem ilyen gyógyszereket. Ha elolvastad volna a használati utasítást, ez mind benne van. E miatt a gyógyszer szedését nem szabad abbahagynod. A pszichiátriai gyógyszerek 95 % a kezdetben fokozzák a betegség érzését, és ezt nem tudod kikerülni, vagy még rosszabbul leszel... Ugye érted?
2014. márc. 9. 21:34
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Az antidepresszánsokra nagyon könnyű rászokni, ezért szedésük nem javasolt. Ezek a készítmények

depressziót

idegességet

feszültséget

agresszív viselkedést

alvás- és potenciazavarokat

májkárosodást

többféle daganatos betegséget okoznak ( utóbbit csak hosszú távon).

És még ezerféle egyéb betegségre hajlamosítanak, szintén csak hosszabb távon.

Minél depressziósabb a beteg, annál nagyobb adagot akar beszedni belőle, mert rá van írva, hogy hangulatjavító. Valójában azonban depressziógerjesztő drog. Célja egyértelmű: profit a gyógyszergyáraknak. Függővé tesznek, hogy életed végéig a vásárlójuk legyél. Ügyes, mi?

17 éves vagy? Gondolkodás nélkül karóba húznám azt az orvost, aki egy 17 éves kölyöknek felír ilyen szemetet, amely van olyan ártalmas, mint a heroin.

Valószínűleg pszichológus kellene neked, de sajnos kevés van az országban. Érthető: a pszichológus nem termel profitot, a gyógyszergyár igen.

Ha le akarsz állni a gyógyszerrel, tényleg csak óvatosan! Szerencsére csak rövid idő óta szeded, de először csak felezd az adagot.

És egyvalamit tegyél meg a saját életedért: Soha, de SOHA ne engedd meg , hogy Rivotrilt írjanak fel neked.

Az interneten nézz utána a pszichiátriai üzletágnak. Sok túlzással is találkozol majd, de legalább óvatos leszel velük.

2014. márc. 11. 09:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

dehogynem szabad abbahagyni. annyi van, hogy leszokni kb olyan ütemben lehet kíméletes, ahogyan az elején az adagot a maxra emeltétek.

igaza volt annak, aki azt írta, hogy először rosszabb lesz. 2-3 hétig, álmatlanság simán lehet. ezért szoktak az elején nyugtatót is írni mellé!

floxettől amúgy én is olyan szarul voltam, hogy mindenféle szakvélemény nélkül is azonnal abbahagytam. meg később több másfélét is, és nem volt belőle olyan bajom, amire utólag emlékeznék.

szóval ezek az új tüneteid pár nap, és el kell múljanak.

2014. márc. 11. 14:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
2014. márc. 15. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!