Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszáns elhagyása....

Antidepresszáns elhagyása. Javaslatok?

Figyelt kérdés
Kb. egy hónapja szedek napi 150 mg trazodont és 50 mg sertralint. Volt egy rövid időszak amikor kifejezetten pozitív hatásokat tapasztaltam. Motiváció, tenni akarás feldobottság. Azonban az utóbbi időben állandósult állapotot nagyon rosszul élem meg. Mintha takarék üzemmódban lennék. Persze képes vagyok a mindennapi teendőket ellátni de az érzelmi életem kábé nullán van. Ennél minden jobb ezért le akarok állni velük. Kicsit tartok tőle hogy a doki nem fogja jó szemmel nézni de eléggé eltökélt vagyok. Jövőhéten fogok elmenni hozzá addig még szedem de nem akarok másikat. Nyilván csökkenteni kellene fokozatosan. Mit tanácsoltok mennyivel? és mennyi ideig fog tartani?

2014. febr. 15. 09:38
 1/3 anonim ***** válasza:

én egyik napról a másikra, pedig maxadagot szedtem pár hónapig. úgy olvastam, hogy a gyakorlat szerint vagy fél év a leszokás. úgyis addig kitolják, amíg lehet.

nem tudom, hogy az mennyinek számít, amit te szedsz (az enyémhez képest), de ha nagyon félnék attól, hogy rosszul leszek, akkor is felpörgetném a leszokást ahhoz képest, amit a doki ajánl. ez biztos.

szedtem már vagy négyfélét, alkalmanként úgy 3-4 hónapig, és mindig így csináltam. és nem emlékszem semmi extrára. a cigimegvonás, na az már durvább volt.

2014. febr. 15. 11:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Meglátjuk mit mond majd. Az biztos hogy minél hamarabb meg akarok szabadulni tőle, bármit is mondjon a doki. Nem szeretnék belecsöppenni egy ilyen sokéves gyógyszeres mizériába. Akkor már inkább megpróbálom önerőből megoldani, de ez a beszűkült érzelmi nyugalom nem megoldás. Legalábbis nekem biztosan nem.
2014. febr. 15. 12:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Néhány pszichoterápiás órával segítve sokkal egyszerűbb, és gyorsabb.
2014. febr. 15. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!