Egy borderline szindrómás észreveheti a betegség leírása alapján, hogy illik rá?
Megnyugodtam, hogy nem borderline szerinted.:)
Amúgy rám soha nem volt jellemző az önmarcangolás, önvádolás...stb. Sőt, már több olyan megjegyzést tettek rám, hogy azt hiszem, hogy csak nekem lehet igazam, meg hogy egoista és beképzelt vagyok. Ezt persze azért én nem mondanám magamra, de az biztos, hogy sosem éreztem olyat, hogy utálom magam, meg hogy ütnöm vagy büntetnem kellene magam... szóval ebből a szempontból majdnem a másik véglet vagyok.
Kimerültnek, és "álomban létezőnek" éreztem már magam, ha nagyon rossz kedvem volt és/vagy nem aludtam ki magam, mert általában elcseszem az időmet esténként, így későn kerülök ágyba, és csak 5-6 órákat alszom, ami nekem nem elég.
Iskolából a lelki bajaim, belső lelki rosszulléteim miatt soha nem hiányoztam (más miatt sem igazán...), és az osztálytársaimmal is szoktam beszélgetni meg ilyesmik, nem igazán gondolják rólam, hogy bármi lelki gondom lenne, csak akinek beszéltem róla. Szóval ha ez azt jelenti, akkor igen, "jól szocializált" vagyok.
A szorongásos depresszióról azt olvastam, hogy a rosszkedv egész nap fennáll, de rám ez nem igaz, tudok akár nevetni is, vagy elterelni a figyelmem... De ha elmerengek magamban, vagy elkezdek gondolkozni a továbbtanulásról, vagy a szerelmi életemről, vagy úgy egyszerűen az életről, akkor megint rossz kedvem lesz.
Az idegességemben sírást úgy értettem, hogy ha pl megbántanak, vagy összeveszek valakivel, akkor mindig bezárkózom a szobámba, és képes vagyok akár egy óráig is sajnálni magam, szitkokat szórni az illetőre, aki bántott, meg bosszúterveket kieszelni, de amikor lenyugszom, akkor ezekből nem valósítok meg semmit.
Volt már, hogy én is amiatt sírtam, mert nem láttam el a feladataimat, este kaptam észbe, hogy semmit nem csináltam, de akkor nem az játszódott le bennem, hogy mekkora szar vagyok, hanem az, hogy mi van ha felelek, vagy egyszerűen rákérdeznek a szüleim, hogy tanultam-e (nagyon rossz érzés hazudni).
Barátom nincs, sosem jön össze. Nem vagy undorító, bárcsak nekem lenne 3,legalább lenne választék...
Én teljesen véletlenül jöttem rá, hogy én ilyen beteg vagyok, amikor keresgéltem a neten. Ráadásul nem is ilyen jellegű témákat nézegettem, de egyszer csak ráakadtam arra a kifejezésre, hogy borderline. Csaupán azért kerestem rá, mert kiváncsi voltam, mit takar ez a kifejezés.(azt sem tudtam, h betegségről van szó) Előtte szoktam kifejezetten pszihés betegségekről keresni leírásokat, mert próbáltam kitalálni, hogy miért érzem rosszul magam a bőrőmben, de akkor valahogy nem leltem rá.
Annyit mondhetok, hogy 100%-ig passzolnak rám a tünetek, de ha nem, akkor 99% legalább. Nem tudok egyebet mondani, hogy mikor elolvastam a betegség kialakulásának körülméyeit, és a beteg jellemét, úgy ért, mintha felkapcsolták volna a fejemben a fényszórókat. Aztán lehet, hogy van aki ezt nem ismeri fel, de elég széles skálán mozognak ezek a betegek, és más náluk a tünetek intenzitása. Én felismertem, de sajnos még nem találtam belőle kiutat.
18:22 k.rvára kellemes lelki nyomoréknak lenni, és persze divatos is, ezért nincs egy barátom sem. és amiért ilyen büszke vagyok rá, utcára sem megyek, mindenkinek ilyen élet az álma kétségtelen. a pszichiátria is remek évente többször, annál l.prább hely a világon nincs. nem tudom honnan veszed, hogy ez szórakoztató vagy kellemes, van olyan aki ezt élvezi szerinted ?
annyi viszont igaz h ez a wikipediás öndiagnózis nem a legjobb. ahogy már leírtam párezerszer, ha valóban beteg vagy és nem kezelnek egyre rosszabb és rosszabb lesz. de kételkedem benne h ebből egyáltalán ki lehet gyógyulni, most kerültem új orvoshoz, eddig a harmadikhoz, nem javulok semmit. az antidepresszánsokkal szinten tartanak, de ez nem az a színvonal amit életnek lehet nevezni, januárban a tündérkertibe megyek, ott jó a kezelés állítólag csak bekerülni művészet..
KÉRDEZŐ, MENJ ORVOSHOZ pls. :)
" a pszichiátria is remek évente többször, annál l.prább hely a világon nincs."
És akkor menjek én is oda?:S :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!