Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valamit rosszul csinálok, agyban?

Valamit rosszul csinálok, agyban?

Figyelt kérdés
Sziasztok, kezdő egyetemista vagyok és szinte megállás nélkül tanulok, minden nap, ez alól egy nap sem kivétel. <- Ezzel az életérzéssel élem a mindennapjaim, kelek fel reggel és fekszem este, kitűnő akarok lenni, már az elején az akartam és az elhatározás ott van/volt bennem, de valami mégis félresiklik! Abból kiindulva hogy rengeteget vagyok hajlandó tanulni, jó eredményeket kellene elérnem, de ez mégsem így van (nem könnyű, humán szak). Sokszor elkalandozom olvasás közben, sokszor kimegyek cigizni, rámjön az enni akarás, ha elmegyek barátokkal, azt is csak a tanulás megszakításaként élem meg pl:"úgy sem ment ma olyan jól". Sok időt szánok a tanulásra és csekély eredményeket kapok, de valahol érzem, hogy a tanulásom minősége silány. A szórakozás nem igazi szórakozás, a tanulás nem igazi tanulás, hogyan változtassam meg ezt az egészet?

2014. febr. 23. 21:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Milyen szak? Nem akarlak megijeszteni, de jól bírod a kudarcokat? Mert ha nem ki fogsz hullani. Sajnos voltak ismerőseim akik tönkre vágták a gyomrukat ezen. Nem éri meg, tapasztalatból tudom. Gyakran a szerencsén is múlik 1 5-ös. Én úgy tanultam (nem humán) hogy átolvastam vagy 2-szer. Aztán vizsgaidőszakban (volt amikor ilyenkor olvastam először) rákoncentráltam és megragadt. Amit többször át kellet olvasni, esetleg bemagolni azt kiemeltem. Amit gyakorolni kellett (pl. matek) megpróbáltam gyakorolni az ajánlott könyvekből. Tapasztalataim alapján nem a kitűnők kaptak munkát (nem is nagyon volt ilyen). Nagyban függött a nemtől és az előtte lévő tapasztalatoktól, szerencsétől. El kellene következtetned ettől. De szerintem az első vizsgaidőszak majd átalakítja ezt. Ott hullanak vagy maradnak.
2014. febr. 23. 21:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Már megvolt az első vizsgaidőszakom, a kezdőt arra értettem h elsőéves vagyok. Sikerült minden 1 kivétellel amit meg tudok csinálni ebben a félévben is, viszont szinte minden 2-es lett... amúgy jól bírom a kudarcokat, de jó eredményeket akarok.
2014. febr. 23. 21:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Az első félév szóró félév. Nekem az után már könnyebb volt.
2014. febr. 23. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!