Hogy tudnék megváltozni? Hogy ne ítélkezzek és ne próbáljak megérteni mindenkit és mindent?
Figyelt kérdés
Nem tudok hosszabb vagy mélyebb barátságokat kialakítani, mert az emberek valahogy megérzik, még ha nem is mondom ki, hogy elítélem őket. Pl. volt egy barátnőm, aki mindenre elszórta a pénzét, pedig 30 fölött még otthon élt a gyerekével és a szülei tartották el. Én nem tudtam megérteni. Sosem mondtam, hogy elítélem, de valahogy csak megérezte, mert egy idő után egyre ritkábban beszéltünk és teljesen megszűnt a barátság. Itt is gyakran keveredek vitába, mert ha nem értek egyet valakikkel, és nem képesek észérvekkel alátámasztani az álláspontjukat, akkor nagyon dühít.2014. febr. 20. 23:31
1/4 anonim válasza:
Egyszerűen fogadd el, hogy ahány ember él a földön, annyi értékrend van, és mindenki a sajátját látja a megfelelőnek. Örülj annak, hogy úgy gondolkozol, ahogy, de ne akard, hogy mások is úgy gondolkozzanak, mert az ő életükhöz nem a te agyad kell, hanem az övéké. Mellesleg ha tényleg megpróbálnál mindenkit megérteni, nem ítélkeznél. A barátnőddel kapcsolatban meg nagyon az az érzésem, hogy egy nagy adag irigykedés is vegyül az ítéletedbe.
2/4 anonim válasza:
Kérdező, jársz még erre?
Én is nagyon hasonló "adottságokkal" küzdök.
Hogy s mint vagy mostanában?
3/4 A kérdező kommentje:
Igen, vagyok. Sajnos, minden változatlan. :(
2014. jún. 7. 13:26
4/4 anonim válasza:
Üdv! :)
Azt hiszem valahogy azt kéne megoldanunk, hogy ne foglalkozzunk (ennyit) másokkal, meg se halljuk őket. Füldugó vagy ilyesmi. Beszélgetés közben nagyon nehéz nem reagálnom, ha (szerintem) hülyeséget mond a másik, ezért bizonyos emberekkel inkább nem is kezdek beszélgetésbe vagy kerülöm a találkozást.
Pl ma is így tettem, nem megyek el az ebédre anyósékhoz. Nincs belőle probléma, azt mondta a férjem, pihenjek csak. De hosszútávon jó lenne, ha ott lennék és semmi sem hozna ki a nyugalmamból, csak zengetném magamban az ommmmmot :)
Nálad hogy alakulnak a dolgok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!