Ti hazudtatok már pszichológusnak? Rájött, hogy nem mondtatok igazat? Szembesített vele?
Én nem hazudtam a pszichológusnak. És komolyan, mi az úristennek akarna bárki hazudni a pszichológusnak? Nem akarsz meggyógyulni?
Ha nem akarsz valamiről beszélni, akkor mondd azt, hogy nem akarsz róla beszélni. Ne kezdd el a hazudozást, mert akkor feleslegesen húzzátok egymás idejét.
"Ti hazudtatok már pszichológusnak?" igen
"Rájött, hogy nem mondtatok igazat? " nem
"Szembesített vele?" fentiekből adódóan nem
"s komolyan, mi az úristennek akarna bárki hazudni a pszichológusnak?" mert munkahelyi alkalmassági volt és ha nem hazudok, akkor nem lett volna a meló...jó dolog néha, ha az ember tanult 4 szemeszteren át pszichológiát ;)
Köszönöm a válaszokat!
Nem járok pszichológushoz, szerencsére nincs rá szükségem, minden rendben.
Egy közeli ismerősöm "dicsekedett" vele, hogy ő milyen jól meg tudja vezetni a pszichológust, akihez jár.
Nem tudom ez mennyire igaz, azért ha jó szakember, biztos sejt valamit, maximum nem szembesítette még vele.
De ez csak az én véleményem, és innen jött a kérdés is, kíváncsi voltam, hogy mennyire lehet megvezetni egy terapeutát.
Bár ez érdekes, amit a 3. válaszló írt, hogy ő úgy tette ezt, hogy nem volt teljesen laikus a téma iránt, mert nyilván nem annyit, de valamit mégis tanult róla.
(egyébként ebben a helyzetben meg tudom érteni, miért volt rá szükséged)
Laikusként nem lehet egy szakembert megvezetni, mert amikor hazudunk, akkor nem csak a szavak hazudnak, de az egész test. Akinek van ebben jártassága és ismerete, az a metakommunikációból szűri ki a hazugságot.
Persze ezt is meg lehet tanulni uralni, de akkor már nem vagy laikus.
Valóban meglepő a kérdés, ha a bevett sémák szerint gondolkozunk - a pszichológus az orvos és a vizsgált személy a beteg. Pedig simán elképzelhető, hogy a pszichológus olyat akar kideríteni, amit nem szívesen kötnék az orrára. Lásd a munkaalkalmasságit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!