Ha elmondom a pszichológusnak, hogy öngyilkosságon gondolkozom, mit csinál?
A pszichológus sóhajt egy nagyot, majd gondterhelten feljebb tolja a szemüveget a homlokán. A ráncai most még mélyebbnek tűnnek, ahogy az asztali lámpa fényénél a betegnaplóba firkantja: "Suicid hajlam".
Majd mélyen, szinte szugerálva a kérdező szemébe néz.
-Mondja csak, magának tényleg hiányzik egy apai nyakleves? Itt megkaphatja...
A kérdező pedig már csak arra eszmél hogy a rendelő hideg márványkövezetén fekszik. Az arca bal fele szinte ég a fájdalomtól.
Ekkor tekintete az ajtón lévő táblácskára esik és a felismerés mint egy másik pofon hasít a tudatába mikor a következőt olvassa:
"Chuck Norris, pszichiáter és múltfeltáró"
....de vigyázz, gyógyszert ne szedj, ha pszichiáter felír!
Nézd meg ezt, ledöbbentő!!!
Nem, gyógyszert nem szednék. És ha azt mondom neki, hogy nem szeretnék pszichiáterhez menni, akkor maradhatok nála? Vagy ő nem foglalkozik velem tovább?
Köszönöm a válaszokat!
nem tudom, én sosem voltam pszichológusnál vagy pszichiáternél, de pszichoterápia talán segítene, csak kérlek ne engedd magad rábeszélni gyógyszerre. Habár nem tudom, hogy egy sztk-s pszichológus tudna-e segíteni neked időhiányában, ők futószalagon dolgoznak ...
Próbálj valami alternatív gyógymódot, mint pl. jóga, autogén tréning, stb. Az életben mindenkinek vannak nehéz napjai, hetei, ezeket kell megtanulni kezelni. Gyógyszerrel nem lehet, csak rontasz az állapotodon.
Én is sokáig gyógyszer ellenes voltam, de eljött az a pont, amikor választhattam, hogy tűvel adják be vagy szájon veszem be.
Nekem erős szorongásra adtak (valószínűleg). 1 hétig szedtem.
Tudom, hogy a gyógyszer az nem megoldás, hanem egy mankó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!