Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért keveri össze az agyam a...

Miért keveri össze az agyam a dolgokat? Veletek előfordult már?

Figyelt kérdés
Szóval lehet, hogy furcsán hangzik, de még középiskolában vettem észre, hogy tompul a felfogási képességem, szinte egyik napról a másikra kiestek a dolgok a fejemből, nem vagyok képes hosszabb ideig emlékezni arra amit megtanultam, akármennyi időt is fordítok valamire... próbálom ezt rejtegetni és titokban tartani, de nagyon zavaró, mert színészek, énekesek neveit sem tudom hosszabb ideig megjegyezni, mintha valami blokkolna, emiatt sokszor keverem magam kínos helyzetekbe... pár hónapja már a személyeket is összekeverem az életemben, ki és mit mondott, miért mondta, a neveiket is felcserélem... annyira kétségbe vagyok esve... de senkinek sem merek beszélni róla... mit tehetnék ellene?

2014. febr. 6. 16:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Akkor biztos a paleó miatt. Viccelek.

Írhatnál többet az életmódodról (táplálkozás kipipálva)

Munka, alvás idő, edzés, edzésidő.

És szerintem is kezdj el ezután járni. Nem kell a családoddal beszélned, csak rád tartozik - felnőtt nő vagy.

Nyugati orvosokon kívül léteznek keleti orvosláshoz értő szakemberek is, ezt arra az esetre írom, ha nem igazán adna megoldást a nyugati orvoslás.

2014. febr. 6. 16:49
 12/17 A kérdező kommentje:
Sajnos volt egy elég rázós időszakom a meló miatt, reggeltől estig dolgoztam, volt hogy éjfél körül értem haza, és másnap már 6-kor bent voltam, nos eléggé kifáradtam abban az időben és eléggé beteges lettem, de volt egy pillanat amikor már nem bírtam tovább, szóval jelenleg nem dolgozom... minden este elmegyek sétálni 1-2 órát, attól függ milyen a kedvem meg az idő, mert a hideget nem nagyon bírom... ilyenkor inkább szobabicajozom.... úsztam még régebben, de azt abbahagytam, megfizethetetlen lett számomra sajnos... most nem tudom mit tudnék még írni.
2014. febr. 6. 17:11
 13/17 anonim ***** válasza:
Én néha mahjongozni szoktam és úgy vettem észre javítja a memóriámat. Van fent belőle sok fajta neten.
2014. febr. 6. 18:12
 14/17 anonim ***** válasza:

Amit munkáról írtál, az nagyon kemény.. basszus.. nagyon tisztellek, hogy ezt egyáltalán csinálni tudtad!

Másfelől ezért a rabszolgatartásért amit veled csináltak.. ezért vetem meg az új (és a mostani) világrendet.

Kihasználtad a szervezetedet, ennek is lehet még most elhúzódó káros hatása.

Kezdetben ha úgyis van időd, kezdj el sima orvoshoz járni kivizsgálásokért.

Közben taichizni, jógázni kellene de ezek is pénzbe fájnak.. Egyelőre az orvosi vizsgálat van csak ingyen, ezért javaslom ezt kezdetnek.

2014. febr. 6. 22:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Paleó táplálkozás....

Nem akarom erre fogni, mert már korábban is tapasztaltad ezeket a tüneteket, de elhiheted, hogy egyáltalán nem egészséges az az étrend. Erről már volt ezen az oldalon és más oldalakon is hatalmas vita, de tény, hogy a szénhidrátra is szüksége van az embernek. No nem akkora mértékben, mint amennyit sokan megesznek, de szükséges.

Az omega 3-as úrnak/hölgynek pedig csak annyit üzennék, ha szervi, vagy komolyabb pszichés probléma áll a háttérben, sokra nem megy vele. Én is szedtem, emelt dózisban, semmire sem volt jó.

Nekem is hasonló problémáim vannak egyébként, mint a kérdezőnek és nálam megállapították, hogy kevert szorongásos depresszív zavarom van, egyéb ilyen-olyan személyiségzavarokkal. Hihetetlenül nehéz számomra koncentrálni és odafigyelni. Én úgy szoktam magamon segíteni, ha nagyon nem megy valami, hogy nekiállok relaxálni/meditálni. Utána általában jobban fog az agyam. Közben a vicc, hogy olyan étrend kiegészítőket beszedtem, amit itthon nem is igazán lehet beszerezni, minden vitamin és ásványi anyag dózis a napi szükséglet többszöröse volt (ahol nem káros az egészségre), a mentális állapotom mégsem javult.

Úgyhogy én azt tanácsolom, hogy első körben a paleót hagyd a francba, és menj el a háziorvosodhoz. Mondd el neki, hogy mi a probléma és már egy vérvételből is fényt lehet deríteni problémákra. Gyógyszereket pedig én sem tanácsolom annyira. Ha arra akarnak rávenni, akkor próbálj meg először inkább pszichológushoz menni, akármilyen terápiára. Csak végszükség esetén szedj be bármit is.

Előre is köszönöm a lepontozásokat. :3

2014. febr. 7. 17:54
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok és kicsit sikerült meggyőznöm magamat is, hogy segítségre van szükségem. Bár a háziorvosom, lehet hogy csak elhajt majd a fenébe, de egy próbát megér... :) Tényleg rettenetesen köszönöm mindenkinek aki vette a fáradtságot és írt nekem.
2014. febr. 8. 15:31
 17/17 anonim ***** válasza:
A tanulás alapvető kézikönyve című könyvet tudom neked ajánlani. Nekem rengeteget segített.
2014. márc. 20. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!