Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit gondoltok a pszichiátria...

Mit gondoltok a pszichiátria által terjesztett hazugságokról?

Figyelt kérdés

Hogy képesek akár ép embereket is egész életükre beteggé tenni, és eredetileg normális embereket úgy félrekezelni, hogy a végén szitne már cska öntudatlan nyáladzó zombivá legyenek?

ÉS ezért SENKI nem vonha felelősségre ezeket a mocskokoat!

Http://www.youtube.com/watch? V=0i3buI4kZWQ

2014. febr. 3. 01:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
# 9: Hogyne támogatná, bizonyos esetekben igen, sőt, még művészetterápia is van és hasonlók (pl. a SOTE pszichiátriáján tuti van).
2014. febr. 3. 19:14
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

engem is berakattak a c osztályra mert épp magam alatt voltam kicsit DE BŐVEN NEM VOLTAM ODA VALÓ

mindenkinek vannak kicsit rosszabb korszakai amikor elhagyja magát

na ott aztán tettek róla hogy rövidke idő alatt A ra kerüljek mert nem voltam hajlandó kedélyjavítót szedni és a nővérke fejéhez vágtam

jó 20 mp múlva már két oldatról fogtak le és a nővérke magyarázta az ügyeletes orvosnak hogy veszélyes lehetek másokra

2 hétig fetrengtem kikötve a zárton úgy kiütve hogy amire emlékszek abból is csak annyira hogy nem bírok mozogni és majd megőrülök mert nem tudom mi van? mióta vagyok ott? mért is vagyok ott? stb

azóta ha meghallom a zoloftot elsírom magam

2 hónap múlva jutottam ki

és mért? mert kicsit elhagytam magam és dobáltam egy 3mgs

tabit ami miatt veszélyes voltam pfff

kösz nem kérek több ilyen jó bulit

2014. febr. 3. 22:22
 13/27 A kérdező kommentje:

A pszichiátria igazi arca címen van fent youtube-on.

#1 Ok nélkül? Valóban nem, az már más kérdés, hogy oknak elég az is, ha valakinek nem vagy szimpi. Sajnos láttam rá példát, sőt, át is éltem.

#5: nem, nem tőlük hallottam, de nem is értem, miért kéne egy bizonyos vallási közösséghez tartozni ahhoz, hogy ne értsek egyet a pszichiátrián szokásos módszerekkel és bánásmóddal? Vagy számodra, aki nem nyalizik fanatikusan a pszichiátereknek, és netán ráeszmél, hogy mekkora visszásságok vannak arrafelé, az már szcientológusnak minősül?

"A pszichiátereknek NEM ÉRDEKE, hogy minél több legyen az öntudatlan, magáról gondoskodni képtelen beteg!"

Ez igaz. De az sem feltétlenül, hogy mindenáron kiderítsük, mi a "beteg" baja, és vírt izzadva, de kigyógyítsuk belőle. Sokkal jellemzőbb, hogy "írjunk fel neki valamit, ami kiüti, fektessük le egy ágyba, ahol senkit nem zavar, addig sem kell foglalkozni vele".

"Maximum annak lehet érdeke, hogy egy teljesen normális embert a pszichiátriára juttasson, akinek valamiért nagyon az útjában áll az a bizonyos illető" Nem is muszáj nagyon... csak mondjuk nem kívánja látni egy nagyobb szabású családi eseményen, összeugrasztja vele az egyik - rendszeresen, minden nagyobb eseménykor full részegen balhézó rokont -, és úgy állítja be, hogy a másik, a vétlen "kezdte". Elrángatja a pszichiátriára, akár segítséggel is, majd ott egy kis kiszínezett mesét bead az orvosnak, aki kapásból elkönyveli beszámíthatatlannak, ön-és közveszélyesnek, és felállít vagy 3 teljesen fals diagnózist, és bezárja a "beteget" egy kórterembe.

#7: valóban, nem mondtam, hogy mindegyikük ilyen. Vannak remek pszichiáterek/pszichológusok, akik tényleg szívükön viselik a beteg sorsát.

Csak mondjuk míg egy tanár, pék, asztalos, pénztáros ha hanyagul végzi a munkáját, általában komolyabb, helyrehozhatatlan károsodás nem fog senkit érni. De egy orvosnál ez bizony emberéleteket jelent. És igaz, vannak más orvosi ágazatokban is oda egyáltalán nem való személyek, viszont a pszichiátria berkein belül nem hogy műhibának minősül, hanem egyenesen elfogadott a páciens kvázi kicsinálása. Utólag persze ráfogják, hogy "azért, mert X betegsége volt, és arra ez a bevált kezelés, csak nem a várt módon reagált rá a szervezete". Hiszen ellenben a többi betegséggel, egy pszichiátriai betegséget nem fognak tudni leletekkel igazolni vagy cáfolni.

#9: Mert így egyszerűbb nekik. Sok esetben meg se vizsgálják, hogy valóban mi lehet a "betegsége". Nem hogy még naponta foglalkozzon vele valaki... sokkal egyszerűbb telepumpálni minden sz**rral, amitől jóformán csak nyáladzva vegetál szerencsétlen.

A videó egyébként abban tényleg túloz, hogy jelentéktelennek és szinte nem létezőnek állítja be a mentális betegségeket, viszont abban (és a többi dologban is) nagyon is igaza van, hogy mindenre képesek ráhúzni valami diagnózist.

#6: pont erről beszéltem. Elmondom az én történetemet is.

Kezdődött ott, hogy huszas éveim elejére kezdődő depresszió tüneteit véltem felfedezni magamon. Nem csak múló rosszkedv, tényleg az a tartós, nem múló, nyomasztó lehangoltság, aktivitásvesztés. Nem volt vészes, de gondoltam, meg kéne akadályozni, hogy nagyobb baj legyen belőle, így "szakemberhez" fordultam. Nagy hiba volt.

Onnantól, hogy az ember pszichiáterhez fordul, már úgymond lesz ott "priusza", már megbélyegzik, hogy nem egészséges, és onnantól kezdve nem fognak már ugyanúgy tekinteni rád, mint egy normális emberre. Onnantól, ha egyszer kezelve voltál a pszichiátrián (akár csak szakrendelés keretein belül), már simán rád foghatnak bármit, mondván elképzelhető, hiszen már voltál kezelve, azaz nem vagy mentálisan ép.

De térjünk ráa tényekre. Elmentem a pszichiátriára, gondoltam, majd javasolnak egy pszichológiai kezelést, vagy esetleg ideiglenesen valami bogyót. De nem. Az orvos egyébként rendes volt, jóindulatú, és ő maga is elismerte, hogy nem lehetünk biztosak benne, hogy reagál rá a szervezetem. Szóval egy korrekt doktornő volt. Felírt mirtazapint, ami azért eléggé durva szer. Általános kábultság, bár én magam kicsit jobban éreztem, de környezetem elmondása szerint "rossz volt rám nézni". A búvalb**szottság mintaképe voltam sokak szerint. Ingerültebb is lettem, nem volt bennem gátlás, egyensúlyi problémáim lettek, emellett 30 kilót híztam fél év alatt.

Emellett felírt timonilt is, amitől csak még nyomottabb lettem. Háromnegyed év után végül abbahagytam a szedését. Úgy letompított, hogy gondolkodni is alig tudtam. Nem érte meg.

Aztán pár évig nem is néztem feléjük, bár a depresszióm változatlanul megvolt. Aztán történt pár tragikus dolog, ami után tényleg mélyre kerültem, és akkor kerestem fel őket újra. Akkor már más orvoshoz kerültem, aki szerintem kifejezetten tehetséges orvos, és bár magánrendelés keretén belül, de terápiával is foglalkozik, viszont kapásból Cipralexet írt fel, ami egy atomerős SSRI. Gyakorlatilag nem voltam önmagam tőle. Felpörgetett, és szemmel láthatóan egy pörgős ember lettem, de igazán személyiségileg az már nem én voltam. És legbelül mély apátiában voltam. Úgy éreztem, nincs senkim, és egyszerűen megszűnt az az egészséges gátlás, hogy ha valami nem tetszik, ne hordjam le a másikat a sárga földig. Pár hónapig szedtem, a végére barátom már nem maradt, mire végül ráébredtem, hogy épp a céljaimmal ellenkező irányba visz a szer. Ráadásul egyéb, felettébb kellemetlen mellékhatások is voltak.

Aztán pár gyógyszerrel még kísérletezett, volt, amitől teljes apátiába süllyedtem, gyakorlatilag megszűnt a rövid idejű emlékezetem, de volt olyan is, amitől kibírhatatlan izomfájdalmaim lettek.

Holott csak egy kis depresszióval mentem oda. Szóval inkább felhagytam a gyógyszeres kezeléssel. Egy valerianát bekapok, ha ideges vagyok, de inkább vagyok ilyen, mint hogy azokat a szereket szedjem.

Aztán történt egyszer, hogy egy családi összejövetelen az egyik kedves rokon belémkötött. Hihetetlen vagy nem, nem provokáltam, hozzá se szóltam, csak s**ggrészeg volt, és engem szemelt ki áldozatának. Persze, őt nehezebb lett volna kiiktatni, ezért két kedves rokon lefogott, bedugott az autójukba, és bevitt a pszichiátriára. Gyakorlatilag elraboltak, aminek hatására persze, hogy kicsit ideges lettem. De mivel volt már "priuszom", egyből el lettem könyvelve, hogy beszámíthatatlan, ön- és közveszélyes vagyok, nem vagyok tudatában a cselekedeteimnek, stb. Fel sem merült, hogy esetleg azok, akik még csak nem is a közvetlen hozzátartozóim, hogy nem mondanak igazat. Mivel voltam már kezelésen, evidens volt, hogy ők igazat mondanak, engem meg gyorsan le kell szedálni. Gyorsan belémb**sztak 20 szem rivotrilnak megfelelő klonazepámot, meg zyprexa-t, amitől napokig kába voltam. Szerencsém volt, hogy volt, aki kihozott onnan.

Úgy azért eljátszok a gondolattal, mi lett volna, ha nincs, aki bármi áron kirángat onnan? Telegyógyszereznek, olyasmikkel, amitől hipersz*arul leszek, persze, ez úgy jönne le nekik, hogy "rosszabbodik az állapotom", még jobban telegyógyszereznek, és a végén nyálcsorgató zombi állapotba kerülök, mondván, "súlyos volt az állapotom, és csak ez a kezelés használ". Elképzelhető lett volna? Sajnos igen. Mint ahogy ismerek olyan embert, aki így van bent már két hónapja. Bement egy kis depivel, azóta szinte már nem is ember.

Hát csak ez a bajom a pszichiátriával...

2014. febr. 3. 22:40
 14/27 anonim ***** válasza:
71%

De ez a TE eseted. Eleve depresszióval miért pszichiáterhez mész, miért nem pszichológushoz, terápiára? Itt kezdődött a probléma szerintem...

A másik: én jártam depresszióval pszichiáternél, nekem egy enyhe antidepresszánst írt fel, és terápiára jártam hozzá. A gyógyszerrel a saját döntésemből, orvossal egyeztetve leálltam. Maradt csak a terápia. Viszont olyan túl sokat nem segített, ezért inkább gyógyszer nélkül, pszichológushoz jártam, és az segített.

És bármilyen depressziós is voltam, agresszív soha... még ha belém kötöttek is (tehát azért nálad más gond is lehet).

2014. febr. 4. 02:32
 15/27 anonim ***** válasza:
51%
És te mit gondolsz a szcientológusok által terjesztett hazugságokról? :)
2014. febr. 4. 19:29
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

A zyprexa egy igazi elmegyilkos. Volt hozzá nekem is szerencsétlenségem. Az a baj kérdező, hogy ilyen történetekkel még nagyon sokan rendelkezünk. :(

(6)

2014. febr. 4. 20:03
 17/27 anonim ***** válasza:
37%

"Nekem egyik ismerősöm került be nemrég a pszichiátriára, csak gyógyszerezik, semmilyen más kezelést nem kap!"

Gyógyszert is kap, ételt is kap, meg emberi bánásmódot. Ha egyszer nincsen már segítség, azért ez is nagyon fontos. Te mit tettél az ismerősöd érdekében, vagy szerinted mit kellene tenni vele, az orvosoknak.

2014. febr. 4. 20:39
 18/27 anonim ***** válasza:
13%
A kérdező kérdésében lévő videó megnézhető, működik. Ettől függetlenül is egy ostoba hazugság. Tudjátok, ha valakinek gyógyulás helyett jó gyűlölködni, az nézegethet ilyeneket, vagy szenvedehet tovább betegen. Nem muszály hinni a pszchiátriában. Keresni kell magadnak másik gyógymódot. Ez ilyen egyszerű.
2014. febr. 4. 20:46
 19/27 anonim ***** válasza:

Nekem volt már szerencsém pszichiáterhez, de egyáltalán nem volt negatív élményem. Tény, hogy egy kicsit kezelgetett a nagyvilágba, de ha nem működött valami, akkor megbeszéltük és váltottunk.

A pszichoterápiát támogatja a TB csak lehetetlen bejutni, a hatalmas orvoshiány miatt. Nekem is a pszichiáterem elment a kórházból és a gobdozóba küldtek, ahova meg majd csak egy év múlva kell visszamennem, ha akarok. Ez pedig azért eléggé messze áll a fenti hozzászólók tapasztalatától.

Mivel hatalmas ember és forráshiány van, nem fognak csak úgy kényszergyógykezelni, csak ha elkerülhetetlen. A film és a hasonló nevű kiállítás pedig köztudottan szcientológus marhaság. De ettől függetlenül elismerem, hogy sok gyógyszer több gondot okoz, mint amennyit használna.

2014. febr. 5. 01:31
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

17/19! Én nagyon sokmindent tettem a betegért, de mivel nem vagyok orvos én nem tudtam meggyógyítani! Ilyen egyszerű ...

"emberi bánásmódot" ?? Ezt inkább hagyjuk, elkezdett fekvőtámaszozni, erre fogták és lekötözték!

2014. febr. 5. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!