Megkérdezhetem a pszichológust, hogy tegeződhetnénk-e?
Köszönöm a válaszokat!
Voltam nála már egy párszor, és úgy érzem így könnyebb lenne megnyílnom előtte, nekem ez sokat segítene. Ettől függetlenül persze a tisztelet alap dolog.
Mert most olyan furcsa hogy valamiért nincs benne vele szemben a magázódás az agyamban, és kb. arra koncentrálok, meg az kerül energiámba, hogy ne tegezzem le, mert annyira erre van beállva az agyam.
Pedig a mindennapi életemben a munkám során folyamatosan magázódom az ügyfelekkel napi 8 órában, ott meg az a természetes, de itt nem akar ráállni az agyam.
Szerintem nyugodtan megkérdezheted! Valóban emberfüggő, az is lehet, hogy szívesen belemegy, de alapból nem ajánlaná fel, hadd döntse el a páciens.
A tisztelet úgysem ezen múlik. Mi pl. magázódunk, de evvel együtt nagyon közvetlen a viszony, és így is lehet nyers/bunkó az ember. Munka közben így is megesik, hogy tegeződünk pár mondat erejéig, aztán visszaváltunk.
Én is magázódom a pszichológusommal.
Nekem az volt a főszabály, hogy a protokolláris viszonyrendszer szerint neki kellene felajánlani a tegeződést (mindketten nők vagyunk és ő az idősebb). Engem nem zavar a magázódás, így is nagyon közvetlen, már-már baráti viszony alakult ki köztünk.
# 4. válaszadónak pedig jelezném, hogy nagyon is szoros kapcsolat szükséges a páciens és a terapeuta között, persze ez nem intim viszonyt jelent, de a terápiás kötődés elengedhetetlen a siker érdekében (igen, szeretni kell a pszichológust :) meg néha utálni. Ezek fontos dolgok a siker szempontjából!)
No de a lényeg: kérdező, ha te így jobban meg tudsz nyílni, akkor mondd el. Mondjuk így: "Úgy érzem, jobban meg tudnék nyílni, ha tegeződhetnénk." És akkor a kezébe teszed a lehetőséget, hogy felajánlja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!