Ez mi lehet? Bipoláris zavar? Vagy van egyáltalán bármi bajom?
Társaságban általában nem szokott gond lenni, de ha egyedül vagyok vagy a párommal kettesben akkor rendszeresen előfordul a következő:
Először jó kedvem van, nem lehet leállítani, pörgök meg minden, aztán egyszercsak rossz kedvem lesz,
ha egyedül vagyok akkor ezután ha amúgy is frusztrál valami akkor általában innentől kezdve nem lehet velem mit kezdeni, elkezdek azon gondolkozni hogy mennyire nincs semminek értelme és hogy a párommal milyen problémáink vannak, szóval csupa negatív dolgon gondolkozom, általában sírni is elkezdek és akkor tényleg órákig nem nyugszom le, pedig van hogy csak valami apró csalódás indítja el ezt az egészet, néha meg tényleg semennyi oka sincs...aztán általában ha kialszom magam akkor másnapra megint a pörgős verzióval kezdődik a napom, bár van hogy másnap is rossz kedvvel kelek.
Ha a párommal vagyok akkor meg a jókedv után elkezdem piszkálni meg kifejezetten agresszív leszek vele, és bármit mond az nem jó, és ennek is az szokott lenni a vége hogy nem tud velem mit kezdeni, sírok néhány órát, alszom, aztán megint okésak a dolgok.
Ez már nagyon régóta így van, kamaszkoromban anyukámmal volt ugyanez, hogy akármilyen apró veszekedés után órákig tudtam sírni és egyre kevesebb értelmét láttam az életnek.
Azóta meg párommal van így, csak az együttlétünk kb első egy évében ritkult az ilyesmi, de azóta visszajött.
Persze nem mindennapos ez, de azért elég gyakori és nagyon szeretném megoldani...
Valami ötlet hogy ez mi lehet és mit kezdjek vele?
Amit leírtál, cseppet sem mániás depresszió, sokkal inkább durva hangulat ingadozás, amely megfelelő terápiával rendbe szedhető.
Nézd meg a YouTube-on az "Út a nyugalomhoz, a lelki egészséghez" előadás sorozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!