Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet valaki egyszerre bipolár...

Lehet valaki egyszerre bipoláris és borderline is?

Figyelt kérdés

7 hét pszichiátriai kezelés után e kettőt állapították meg és írták a zárójelentésembe: érzelmileg labilis személyiségzavar (ez ugye a borderline?), és bipoláris affektív zavar kevert tünetekkel.

Megfér ez a kettő együtt? Szerintem inkább a bipoláris affektív zavar jellemzőbb rám.

2014. jan. 12. 17:26
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
bipoláris nem az amikor öröm és letargia váltogatja egymást szélsőséges állapotokat előidézve? Borderline szorongás, személyiség megváltozást jelent, a bipoláris meg hangulat ingadozást. A kettő lehet egyszerre.
2014. jan. 12. 17:37
 2/9 anonim ***** válasza:
34%
Az érzelmileg labilis nem egyenlő a borderline-nal. Amúgy meg szinte mindennel járhat együtt...
2014. jan. 12. 18:08
 3/9 anonim ***** válasza:
21%
Én is úgy tudom, hogy az érzelmileg labilis nem a borderline-t jelenti. Az egy sokkal komolyabb betegség.
2014. jan. 12. 20:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
az érzelmileg labilis az tényleg a borderline-t jelenti, nagyon sok borderline bipoláris is
2014. jan. 13. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:
10%

Az "érzelmileg labilis" enyhébb, mint a "szélsőséges"!

Tudod minden betegség hasonlít egy másik betegségre, de mégsem az. Hagyd, hogy az orvos értelmezze...

2014. jan. 13. 19:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Az érzelmileg labilis a borderline újabb neve. És igen, lehetsz egyszerre a kettő.
2014. jan. 14. 18:21
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

Akkor aki érzelmileg labilis, az már mindjárt borderline? Csak mert elég sok az érzelmileg labilis ember, de azért mindegyikre csak nem lehet ráfogni egy ilyen komoly személyiségzavart... Úgy tudtam, a borderline-nak csak az egyik tünete az érzelmi ingadozás, emellett van ott még sok más dolog is (önkárosítás, túlzott ragaszkodás más emberekhez, beteges féltékenység, bosszúállás stb.).

Egyébként igen, lehet valaki egyszerre bipoláris és borderline is.

2014. jan. 14. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, érzelmileg labilis SZEMÉLYISÉGZAVAR a teljes új neve. Az érzelmi labilitás valóban csak egy tünete, illetve önmagában csak egy emberi tulajdonság. Félreérthetően fogalmaztam.
2014. jan. 14. 18:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Valóban érzelmileg labilis személyiségzavart diagnosztizáltak, tehát nem simán érzelmi labilitást.
2014. jan. 15. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!