Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez kezdődő pánikbetegség,...

Ez kezdődő pánikbetegség, vagy mi?

Figyelt kérdés

Mostanában anyagi gondjaink vannak, régen sose volt. Szóval elég nagy a feszültség itthon, plusz érettségizni fogok májusban.

Az elmúlt 1 hétben többször éreztem, hogy mintha nem kapnék rendesen levegőt, kicsit be is pánikoltam olyankor, aztán vettem pár nagy lélegzetet és elmúlt.

Szóval hiába vettem levegőt, mintha fulladnék..

2014. jan. 18. 16:13
 1/10 anonim ***** válasza:
.
2014. jan. 18. 16:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Az. Én pánikbeteg vagyok, és rendszeresen vannak ilyen jellegű problémáim. Én mini-rohamoknak hívom. Ez nem igazi pánikroham, de nekem már lett belőle nagy roham.

Ha le tudod állítani, az jó, de sajnos ilyenkor jelez a tudatalatti, hogy gond van...

2014. jan. 18. 17:39
 3/10 A kérdező kommentje:

És olyan rohamod volt már, hogy felment a vérnyomásod, pulzusod, a fejed majdnem szétrobbant, olyan meleged volt? Mármint csak a fejednek.

Nekem még ilyen is szokott lenni mostanában. Magasvérnyomásra gyógyszert szedek, jól be van állítva.

2014. jan. 18. 17:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem is be van állítva a vérnyomásom, pulzusom, de a pánikroham nincs rá tekintettel.

Fiziológiailag a pánikroham a menekülés tüneteivel egyezik meg, tehát mintha futnál valami rémséges dolog elől...

Tehát emelkedett pulzussal, légszomjjal és halálfélelemmel jár (vérnyomásom még nem mértem roham közben, így erről nem tudok nyilatkozni).

2014. jan. 18. 17:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja és én még a rohamoknál zsibbadok is. Az egész testem, a végtagjaim, a hátam, az arcom...
2014. jan. 18. 17:46
 6/10 A kérdező kommentje:

Zsibbadás nálam nincs..

Pár napja magasabb a vérnyomásom a kelleténél.. :(

2014. jan. 18. 17:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Mennyivel magasabb? A pánikroham után minden visszaáll a régi állapotba, tehát ha tartósak a tünetek, az mástól lehet.
2014. jan. 18. 18:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Kb 1 hete. Nem tudom, mindig elfelejtettem megmérni olyankor, de olyan 140 körüli lehet. Máskor mindig 110.
2014. jan. 18. 18:32
 9/10 anonim ***** válasza:
140 k. az csak emelkedett vérnyomás, nem magas. Viszont ha gyógyszeresen beállították, akkor lehet, hogy módosítani kell az adagon.
2014. jan. 18. 18:43
 10/10 anonim válasza:
előfordulhat hogy pánikrohamod volt ez mindenképpen figyelmeztető jel,de a kezdődő pánikbetegség ettől függetlenül nem feltétlen alakul ki.ha rendszeressé válnak ezek a rohamok ,érzések az a legrosszabb ha emiatt nem akarsz kimozdulni és a rosszulléteidhez helyet kapcsolsz.pl busz,vonat. ha rosszul vagy ott akkor valószínű hogy félsz majd felszállni a buszra mert attól félsz hogy ott megint rosszul leszel majd. és ez így is lessz mert ez rögzül beléd.én 12 éve vagyok bánikbeteg tudom miről beszélek. a pánikbetegség legfőbb tünetei:nehézlégzés, hasi fájdalom, hasmenés, görcsök, izzadás, halálfélelem, a tehetetlenség érzése,végtagzsibbadás. ha ezeket a tüneteket tapasztalod heti 3 alkalommal vagy annál többször orvoshoz kell fordulni, ő nem nyugtatót ad erre hanem szerotonin tartalmú gyógyszert ugyanis a pánikot a szervezetben lecsökkent szerotonin szint okozza elsősorban emelett a stressz az ami elősegíti a rohamokat.
2014. jan. 20. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!