Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Titeket nem zavar, hogy a...

Titeket nem zavar, hogy a pszichológus pénzért hallgat meg?

Figyelt kérdés

Tudom, tök hülye kérdés, nem tudom engem miért zavar, mert nyilván ez is egy szolgáltatás, amiért fizetni kell.

De azt gondolom, hogy őt nem is érdekli én miről pofázok, neki teljesen mindegy, 60 perc után megkapja a pénzt és kész.

Nekem meg olyan furcsa érzés, hogy a legféltettebb titkaimat kellene elárulnom, ami egyébként senkit nem érdekelne ha nem fizetnék érte.

2014. jan. 17. 18:14
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológus nemcsak "meghallgat", hanem figyel és megpróbál segíteni és ez az, amiért fizetni kell. (Ez ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy az orvosnak miért fizess azért, mert megnézeget)

Ha csak annyi lenne a dolga, hogy meghallgat, akkor akár egy üres szobában is elmesélhetnéd a falaknak a titkaidat!

2014. jan. 17. 18:17
 2/23 A kérdező kommentje:
Persze értem, írtam is, hogy egy szolgáltatást veszek igénybe, de azt nem értem miért zavar. Azért tettem fel a kérdést, hátha volt már valaki hasonló helyzetben.
2014. jan. 17. 18:21
 3/23 anonim ***** válasza:
14%
Na ezért nem járok pszichológushoz, mert egy kamu az egész. Ugyan az a tészta, mint amikor elmész gyónni, kiöntöd a lelked a papnak, és ő csak elmondja mindenkinek ugyan azt a szöveget. Nem érdekli mi is igazából a problémád.
2014. jan. 17. 18:22
 4/23 anonim ***** válasza:
82%

Máris egyszerűbb a helyzet, ha arra gondolsz, hogy nem szolgáltatást veszel igénybe, hanem emberi erőforrást. A pszichológus nem szolgáltat, hanem SEGÍT.

A magánpszichológusnak te fizetsz, az államinak pedig az állam. Mégis mit gondolsz, miből veszi meg a pszichológusod a kenyeret, miből fizeti ki a rezsijét?

A pszichológus nem a legféltettebb titkaidra kíváncsi, hanem a személyiséged problematikus oldalaira és a megoldási lehetőségekre. Ha csak szimplán kívácsi volna, nem lenne különb a szomszéd házban lakó kotnyeles Mari néninél.

2014. jan. 17. 18:26
 5/23 anonim ***** válasza:
A pszichológus nem segít, csak meghallgat, és próbál rávezetni a helyes útra. Magadnak tudsz csak segíteni, ha nincs benned meg az elhatározás, akkor rajtad nem segít egy szakember se. Az ingyenes meg olyan is, annyi betege van, hogy azt sem tudja, ki vagy. Fizetőshöz még nem volt szerencsém, ők lehet, hogy többet tesznek az emberért, de ahogy már írtam, ha te nem akarod, hogy jobb legyen, nem lesz az, bármennyit fizetsz.
2014. jan. 17. 18:30
 6/23 Bárzsing ***** válasza:
100%
Én meg pont úgy vagyok, hogy ingyen jártam pár alkalommal pszichológusnál, aki csinált velem egy több órás kiértékelést igénylő tesztet, most tb-s alapon pszichiáterhez járok, aki szintén csináltatott velem egy másik, sok munkát igénylő tesztet, és tökre rosszul éreztem magam e miatt. De lehet, hogy ha magánhoz járnék, és fizetnék érte, akkor furán érezném magam miatta, holott tudom, hogy nem (csak) a pénzért hallgat meg, tart terápiát. Talán köze van ennek ahhoz, hogy Magyarországon még nem annyira természetes, hogy a lelki problémákkal szakemberhez forduljon az ember, mint mondjuk nyugaton.
2014. jan. 17. 18:31
 7/23 anonim ***** válasza:
Pedig én is azt akartam mondani, hogy menj el egy paphoz vagy lelkészhez. Nem feltétlenül a hivatalos katolikus keretek közötti gyónásra gondolok, lelki beszélgetésre gyakorlatilag bárkihez fordulhatsz, felekezethez tartozásra való tekintet nélkül. Sokuknak van pszichológiai végzettségük is, no meg gyakorlatuk az ilyesmiben. Viszont nem kérnek érte pénzt.
2014. jan. 17. 18:34
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus előbb segít mint a halapenzesek. Az orvos is csak maszekba nyalja ki a s...ed. Sőt magán klinikákon sotitett ablak, kávé, tea, tv taviranyitoval együtt van. Szemklinikakon és hajbeultetesnel meg étlapról is kerhetsz kaját. Pszichológust jobban érdekeli a sztori mint a pénz.
2014. jan. 17. 18:54
 9/23 anonim ***** válasza:
de nem tök mindegy, hogy pénz motiválja vagy elhivatottság? ha jól csinálja, akkor nem mindegy?
2014. jan. 17. 19:19
 10/23 anonim ***** válasza:
Nekem pont hogy könnyebb volt emiatt pszichológushoz menni... Tudtam, hogy elmondhatok neki bármit, nem ítél meg, nem alkot abban az értelemben saját véleményt, hogy pl megvetne bármiért, amit csináltam, hiszen a munkáját végzi, és azt úgy kell végeznie, hogy végig semleges maradjon. A munkáért pedig értelemszerűen jár a pénz. Nem hiszem, hogy bármelyik pszichológusnak "mindegy" lenne amúgy, hogy mi van a betegével, ugyanis pl. jó programozónak se mindegy, hogy hogy halad a programja, amit készít, próbál minél többet belerakni, minél jobbra csinálni. Jó művész foglalkozik a festményével, belerakja az energiáját, érzelmileg viszonyul. A pszichológus se érzelem nélküli robot ám, ne higgyétek, hogy ő nem akarja, hogy sikerüljön meggyógyítania.
2014. jan. 17. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!