Az ember gerincoszlopának formája meghatározó lehet az egyén jellemét illetően?
A kézről szokták mondani,(és hát könyv is van róla) hogy sok mindent elárul tulajdonosa jelleméről és egyéb tulajdonságairól.
Vajon a gerincünk átlagosnál kisebb, vagy nagyobb íveltsége árulkodik-e valamiről?
"A kézről szokták mondani,(és hát könyv is van róla)"
Milyen könyvre gondolsz?
Léteznek a kéznek bizonyos sajátosságai, amiből lehet következtetni például a magzatkori tesztoszteron szintre, ami kapcsolatban van egyes pszichés jellemzőkkel. De átfogó, részletes képet senkiről nem kapsz sem a gerince, sem a keze, sem más egyéb testalkati jellemzői alapján.
"és azok milyen sajátosságai a kéznek pl?"
A mutató és gyűrűs ujj hosszának aránya összefügg a magzati korban mérhető tesztoszteron mennyiségével.
A könyvet valamikor pdf.ben olvastam, a az ujjak ,körmök, tenyér formájából ,méretéből , egymáshoz való arányából vont le következtetéseket. Hihetetlenül stimmeltek a dolgok a leírtak alapján a kezem és a személyiségem között. (Ezen a gépen nemrég format C: volt, így nem tudom a címét megmondani.)
Ebből indultam ki, hogy más testrészeink alapján is talán vonhatóak le következtetések.
A gerincesek törzsébe tartozunk, miért pont a gerincből ne lehetne különböző dolgokra következtetni? Ez lenne a kérdés.
"Hihetetlenül stimmeltek a dolgok a leírtak alapján a kezem és a személyiségem között."
Így meg nehéz lesz mit mondani rá, ha a címét sem tudod. Ezt azért olvasd el:
Számos testi jellemző és lelki sajátosság között lehet kapcsolat, lehet egyik oka a másiknak és viszont, vagy lehet mindkettő egy másik tényező következménye. De aprólékos, mindenre kiterjedő összefüggések valószínűtlenek és semmilyen komoly vizsgálat nem támasztotta még őket alá. Sem a kézre, sem a gerincre.
Fordítva. A mentális állapot hat a gerinc állapotára.
Az önbizalomhiány, depresszió, szociális fóbia előbb-utóbb a gerinc meghajlásához vezethet a nem megfelelő testtartás miatt.
Az ilyen emberek jellemzően behúzott nyakkal, földet nézve közlekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!