Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Egeszseg vagy...

Mit tegyek? Egeszseg vagy szegyen?

Figyelt kérdés
2 eve elkezdtem egy egyetemet, de mivel nem oda akartam menni, kinszenvedes volt, es 2 honap utan abbahagytam. Felkeszultem arra az egyetemre, ahol most jarok(mivel felvetelizni kellett), bejutottam, boldog voltam. Viszont kikeszit ez az egyetem is. Hiaba probalom megszeretni, nem megy. Minden nap tiszta ideges vagyok, ha be kell menni armilyen orara, nem tudok rendesen aludni, sokat vagyok rosszul(hanyinger, faradsag, kozben depressziosnak erzem magam). A szuleimet nem akarom megegyszer olyan helyzetbe hozni, hogy otthagyom az egyetemet, mindenki szegyenkezik miattam, mindenki kerdezoskodik, hogy mi tortent, mi volt a baj. Regen mindenben kitarto voltam, de egyszeruen az egyetem nekem tul sok, viszont fontos a mai vilagban, hogy egyetemre jarjon az ember. Mit tegyek?
2014. jan. 8. 14:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy műkörmösből Dunát lehet rekeszteni. A fodrász jó szakma és ha jó szakember vagy benne sokra viheted. A másik, nem a szüleidnek tanulsz, hanem magadnak! Ha fodrász szeretnél lenni, akkor legyél az. Nem a diplomával osztanak észt. A lényeg, hogy bármit is tanulsz, abban a legjobb legyél, vagy erre törekedj. Én pénzügyes vagyok, a nővérem fodrász (most Amerikában dolgozik) és babázok. Egyikünk sem jobb, vagy rosszabb a másiknál, mert nem az iskolapadban eltöltött évek számítanak. Ha szereted a munkádat boldog felnőtt lehetsz, ha nem, akkor megkeseredett. A szüleidet tojd le. A tanárok úgyis éhbérért dolgoznak, jó fodrászra meg mindig szükség lesz. Olyat válassz, ami érdekel és nem divatszakma! (mint pl a kommunikáció) Az emberek haja mindig nőni fog...:D Ahogy nálam is, könyvelni mindig kell majd...
2014. jan. 8. 15:18
 12/26 anonim ***** válasza:

De, csak megcsinálod hozzá az érettségit. De mondok jobbat, matekból ugye kötelező volt, márpedig abból, hogy egyetemre jársz, az következik, hogy legalább egy középszintű kettesed van.

Na most: megcsinálsz infóból egy emeltet négyesre, és hopp, á.tám. bármilyen nem műegyetemes műszaki képzésre felvesznek.

Onnantól kezdve meg már csak meg kell majd csinálni.

2014. jan. 8. 15:19
 13/26 anonim ***** válasza:

El kell döntened, hogy bele akarsz-e dögleni a környezeted elvárásaiba.

Szalont szeretnél? Hát persze hogy rosszul érzed magad az egyetemen. Nem a saját utadat járod, hanem a szüleidét. Azt amit ők tűztek ki neked.

Vagy átalakítod a gondolataidat, és úgy döntesz megcsinálod a nyelvtudás miatt az egyetemet, hogy később külföldön tudj szalont nyitni, vagy otthagyod, és azzal foglalkozol ami belülről fakad.

Csak akkor fogod tudni egészségesen végigcsinálni az egyetemet, ha a valódi terveidbe be tudod illeszteni.

2014. jan. 8. 15:21
 14/26 anonim ***** válasza:
# 13 Miért akarod ennyire, hogy éhen haljon a kérdező?
2014. jan. 8. 15:23
 15/26 anonim ***** válasza:
De mi értelme, ha nem akarja! Tudja ő hogy mivel akar foglalkozni, csak mindenki nyomja ezt a diplomás dumát. Akkor leszel boldog, ha örömmel mész be dolgozni. Ha nem úgy érzed, hogy munkába mész. Hiába szerzel műszaki diplomát, most őszíntén, a kérdés az, hogy az elkövetkezendő 50évben mit akarsz csinálni? Programozni, fodrászkodni, vagy tanítani? Szerintem egyszerű a válasz, csak a szüleink másik generáció.Nálunk még a diploma nagy szó volt, most már nem.
2014. jan. 8. 15:23
 16/26 A kérdező kommentje:

En nem erettsegiztem matekbol. 10.osztalyig volt matek, azota nem.

U.i.

Nem magyarorszagi vagyok

2014. jan. 8. 15:27
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

# 15 Ezzel nem tudok vitatkozni.

De várj csak, mégis: azért tartunk ott, ahol, mert a média PONTOSAN EZT sulykolja az emberekbe, hogy "csináld szíved szerint" meg "valósítsd meg önmagad", és PONT S/ZARIK bele, hogy ezzel gyakorlatilag azt tanácsolja, hogy halj éhen.

Dolgozni kell, úgy működik a társadalom, hogy dolgozunk, termelünk, és ez a "munka" nevű dolog nem feltétlenül egy 50 éven keresztül tartó önkielégítés. Nagyon sok ember nem élvezi a munkáját, szerintem több megy be dolgozni úgy, hogy " a fene megette az egészet ", mint úgy, hogy " jajj, de jó, hogy azt hallom a tévéből h. valósítsam meg önmagam, most már nekem télleg ku.vafrankó "

2014. jan. 8. 15:29
 18/26 anonim ***** válasza:
# 16 Akkor nem tudok segíteni. A magyar helyzetet ismerem, itt semmi értelme bölcsésznek tanulni. Lehet nálatok máshogy van.
2014. jan. 8. 15:39
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem ezért vagy azért, de a fodrászok k...rva jól keresnek, talán jobban, mint te, kedves 32%-os (bocs, tapasztalatból beszélek: én is informatikus vagyok, diplomával meg minden, ráadásul jó is szakmámban, de JÓVAL kevesebb az órabérem, mint egy fodrásznak).

NEM kell hogy mindenki mérnök legyen.

NEM kell hogy mindenki informatikus legyen vagy közgazdász.

Az életben való boldogságnak az a titka, hogy csináld azt, amihez kedved van. És a kérdező történetesen olyan szakmát választott, amivel közel sem fog éhen halni.

Hajrá kérdező! Éld a SAJÁT életed, ne a szüleidét...!

2014. jan. 8. 15:40
 20/26 anonim ***** válasza:
# 19 Ki a fene mondta, hogy én informatikus vagyok? Nehezen hiszem, hogy egy fodrász megkeresne annyit havonta, mint én. Pedig még csak pályakezdő vagyok.
2014. jan. 8. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!