Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Egeszseg vagy...

Mit tegyek? Egeszseg vagy szegyen?

Figyelt kérdés
2 eve elkezdtem egy egyetemet, de mivel nem oda akartam menni, kinszenvedes volt, es 2 honap utan abbahagytam. Felkeszultem arra az egyetemre, ahol most jarok(mivel felvetelizni kellett), bejutottam, boldog voltam. Viszont kikeszit ez az egyetem is. Hiaba probalom megszeretni, nem megy. Minden nap tiszta ideges vagyok, ha be kell menni armilyen orara, nem tudok rendesen aludni, sokat vagyok rosszul(hanyinger, faradsag, kozben depressziosnak erzem magam). A szuleimet nem akarom megegyszer olyan helyzetbe hozni, hogy otthagyom az egyetemet, mindenki szegyenkezik miattam, mindenki kerdezoskodik, hogy mi tortent, mi volt a baj. Regen mindenben kitarto voltam, de egyszeruen az egyetem nekem tul sok, viszont fontos a mai vilagban, hogy egyetemre jarjon az ember. Mit tegyek?
2014. jan. 8. 14:53
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Én abbahagynám. Persze ha tanár, orvos, vagy ügyvéd akarsz lenni akkor muszáj. Szorítsd össze a fogad és gondolj arra, hogy mi lesz, amikor végzel. Én 2008ban diplomáztam és szinte semmire nem megyek vele, csak arra, hogy ott van, be tudom írni az önéletrajzomba. Mert az oktatási rendszer annyira megváltozott, hogy az anno elvégzett szakomat (egyetemi) már 3év alatt meg lehet szerezni...így nem ér semmit és most tanulok tovább OKJn, hogy versenyképes maradjak. Szerintem ha olyan szakmát szeretnél, amihez nem kell feltétlen diploma, akkor szerezz egy felsőfokú okjst, tanulj németül-angolul és helyezkedj el, akár gyakorlatra is, hogy legyen tapasztalatod.
2014. jan. 8. 15:01
 2/26 A kérdező kommentje:
nemet-angol szakon vagyok. De fogalmam sincs mit akarok vele kezdeni. Tanar nem akarok lenni.
2014. jan. 8. 15:04
 3/26 anonim ***** válasza:

A következőt: elviseled a katedrás ökör egyetemi tanárokat, minden elmebeteg hülyeségükkel együtt. Elárulom, minden egyetemista ezt csinálja. És működik a dolog, hiszen évente több százan diplomáznak (én tavaly pl.), ergo meg lehet szerezni egy egyetemi végzettséget, nem lehetetlen.

Még egy javaslat: azon óráidat, amiket a voltkomcsi begyepesedett tarkójú vén hülye istenbarma tanárok, vagy a buta-ostoba kis 40 körüli, vigyorgós tanárnénik, esetleg a valóban morcos, és a presztizs miatt indokolatlanul szivatós műszaki oktatók adják, és a fenti okok miatt nem tudod ép ésszel elviselni, szépen aludd át a hátsó padban, és utána magadat az okostelefonra, vagy egy hajtós kis k.öcsög jószándékára bízva szerezd meg a kettest a ZH-kon, és a vizsgán.

MINDENT meg lehet tanulni, és vedd úgy, hogy bár elb.a.szott egy dolog a felsőoktatás Magyarországon, mégis csupán 5-6 évig kell elviselned (már amennyiben végzel időben), és utána többet a közelébe nem kell menned a röhejes magyar egyetemeknek. Utána röhöghetsz az egyetemi tanáron, mert te dolgozol, amire jár a közmegbecsülés, meg az elismerés, ők meg "okítanak", amire napjainkban nem igazán.

2014. jan. 8. 15:05
 4/26 anonim ***** válasza:
0%
# 2 Na, a bölcsészképzést, ha jót akarsz, hagyd abba szerintem, és menj át szépen műszakira. Vagy közgázra, de amellé kell a nyelv is, mert itthon telített.
2014. jan. 8. 15:07
 5/26 anonim ***** válasza:
A helyedben halasztanék akkor. Felesleges 5évig tanulnod egy olyan szakon, amit nem is akarsz, vagy azt sem tudod, hogy mit kezdjél vele. Ennek nincs értelme! Mert ha majd visszagondolsz 10év múlva, akkor rá fogsz jönni, hogy elcseszted. Én ugyanígy vagyok vele. 2004ben kezdtem az egyetemet és most látom, hogy elrontottam, mást kellett volna. Ehhez idő kell. Halassz és menj el egy pályaválasztási tanácsadóhoz, hogy kitaláljátok, hogy mit is akarsz. Ha most elvégzed, akkor 5éved a kukába kerül, ahelyett, hogy azt csinálnád amit igazán szeretsz
2014. jan. 8. 15:09
 6/26 A kérdező kommentje:
Oszinten szolva engem a divat, szepsegipar erdekel. Vagy ruhasuzletet szeretnek, vagy pedig mukormos-fodrasz szeretnek lenni, de errol a szuleim hallani sem akarnak.
2014. jan. 8. 15:11
 7/26 anonim ***** válasza:

# 5 Ne pályaválasztási tanácsadóhoz menjen, mert annak semmi értelme. Ha egyetemen akarja folytatni mindenképp, akkor kb. csak a műszaki képzések jöhetnek szóba, annak van értelme.

Ha OKJ-n, akkor meg előtte meg kell nézni a hiányszakmák jegyzékét, és abból választani egy olyat, ami már régóta benne van, mert az valószínű, hogy még egy darabig hiányszakma is marad.

2014. jan. 8. 15:12
 8/26 anonim ***** válasza:
79%
Ne küldjétek már műszakira vagy közgázra. ha ezt sem bírja akkor azokat hogy bírná? Szerintem szedd össze magad döntsd el mit akarsz. Szerintem csináld végig amit elkezdtél.
2014. jan. 8. 15:15
 9/26 anonim ***** válasza:

"Szerintem csináld végig amit elkezdtél."

Minek egy bölcsészképzést? Mi értelme? Te el akarod majd tartani? Mert én nem.

2014. jan. 8. 15:16
 10/26 A kérdező kommentje:
Mivel eleve nyelveketn voltam kozepsuliban, ezert kozgazra meg muszakira semmikepp nem mehetnek.
2014. jan. 8. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!