Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire kell figyelni, amikor az...

Mire kell figyelni, amikor az ember béta blokkolót szed? Ő

Figyelt kérdés

Pl magnézium, vas, B-vitamin, C vitamin, és hasonló tápanyagokat mikor vegyem be, hogy ne zavarják a felszívódást?

Csipkebogyó tea, rooibos tea mehet?

2014. jan. 6. 20:27
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Én is Betaloc-kal kezdtem, most már jópár éve Bisoprolol-t szedek. Ezzel nem igazán lehet leállni, ha pulzusra is szeded, mert ha alapjáraton magasabb a pulzus az átlagnál, az hosszú távon a szív "kimerüléséhez" vezet. (Édesapámnak harmincas éveire gyakorlatilag leállt a szívműködése, azóta pacemakerrel él.) Szóval akár élethosszig is el lehet lenni beta-blokkolóval, ha nem akarunk idő előtti kimerülést...
2014. jan. 6. 21:51
 12/35 A kérdező kommentje:
Nekem általában 80-90 között volt a pulzusom, nyugalmi helyzetben még nem is annyira zavart - de a sok idegeskedés mindig megemelte, és szinte minden napra jutott valami, ami miatt lehet aggódni. Már korábban felírták nekem, csak nem akartam ilyen fiatalon elkezdeni, most 25 leszek, és azt hiszem, élek a lehetőséggel. (Szó szerint jó lenne "élni" vele :))
2014. jan. 6. 21:54
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is úgy 80-90 között volt alapból, de néha nyugalmi állapotban felment 120-ra is, és extráztam is sokszor. Vérnyomásom nem magas, csak emelkedett (140 körül). De nekem már része az életemnek a gyógyszer.
2014. jan. 6. 22:00
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Szedni kell! Ahogy már írták a magas pulzus plusz munkát ró a szívre,amitől az előbb kimerül és korán lehet belőle szívelégtelenség. A 80-90 pulzus nem sok,amiatt nem nagyon kéne szedni,de ha vannak rohamaid,akkor felmehet 100 fölé vagy magasabbra,ami viszont már káros,ráadásul életveszélyes szívritmuszavart okozhat. Az extrákkal nincs különösebb baj,az inkább "csak" kellemetlen. Sajnos be kell rendezkedned egy életre a szedésére,de hozzá lehet szokni, főleg ha érzed a jótékony hatását. :)
2014. jan. 6. 22:01
 15/35 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, mindkettőtöknek! Igazán örülök, hogy ilyen kedves és segítőkész emberekkel akadtam össze! :)) Sokat segítetek elfogadni a tényt, hogy szedni kell - még ha fiatal is vagyok.

Persze olvas az ember minden félét a mellékhatásokról (cukorbetegség, hideg végtagok, rémálmok vagy éppen álmatlanság.) De szerintem ezek inkább csak kellemetlenek, a szív-problémák pedig egyenesen életveszélyesek lehetnek. Szóval sokkal inkább előnyös a használatuk, mint a nem-használatuk.

A vérnyomásom nekem is kb. 140 környékén volt, most, hogy szedem, lement 90-100 közé, de várok még vele, mert ugye az első 2 hét a beállás, hozzászokás időszaka - és biztosan ezért is vagyok fáradékonyabb, aluszékonyabb. (Bisoprolol 2,5 mg, amit szedek reggelente, megyek majd egyeztetni még a dokihoz, de lehet akár a 1,25 mg is elég lenne.)

2014. jan. 6. 22:06
 16/35 anonim ***** válasza:

Elképzelhető,hogy elég. De a 100 as vérnyomás nem rossz. Van egy mondás: akinek magas a vérnyomása rövid ideig él,akinek alacsony sokáig,de rosszul :)

Az olyan panaszok,mint a hideg végtagok,álmatlanság ,feszültség meg fognak szűnni. És tudod,természetes,hogy nem jó a gyógyszer,de van amikor a gyógyszerek szedésének mellékhatásai,kisebb veszélyt jelentenek,mint a nem szedésük. Nem lesz semmi gond vele! Egészséges,hosszú életet kívánok!

2014. jan. 6. 22:12
 17/35 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Egy utolsó kérdés: az nem gond, ha összetörve veszem be a felet, ugye? Máshogy nem megy :))

2014. jan. 6. 22:19
 18/35 anonim ***** válasza:
Nekem anno 5-ös bisoprololt írtak, de csak 2,5-öt szedek. Eleve úgy van kialakítva a tabletta, hogy felezni (sőt negyedelni) lehessen. Tehát egyáltalán nem gond. :)
2014. jan. 6. 22:24
 19/35 anonim ***** válasza:
Az sajnos nem jó. Elméletileg nem szabad törni,nem véletlenül filmtabletta. A filmtabletták bevonata ellenáll a gyomorsavnak és csak a vékonybélből szívódik fel. Így tud rendesen hatni.
2014. jan. 6. 22:26
 20/35 anonim ***** válasza:
Igen a jelzés mentén lehet törni,de apró darabokra nem.
2014. jan. 6. 22:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!