Béta blokkoló fiatalon?
Nem, nem és nem! Azonnal válts orvost! Béta-blokkolót nem szoktak ma már felírni, pláne nem túlzott stresszre!
Viszont olyan durva kereszthatásai vannak ennek a gyógyszertípusnak, hogy életveszélyes állapotba is kerülhetsz. (Pl. sajt és egyebek tilosak a gyógyszerszedés alatt.)
Keress meg egy olyan pszichiátert, aki első körben síma nyugtatót ír fel, utána pedig elkezdni veled együtt kiásni azt, hogy MITŐL vagy túlzottan stresszes ÉS olyan technikákat tanít, amelyek a stresszt segítenek elaborálni és feldolgozni.
NINCS vele gond, a stressz gondolom tüneteket is okozott nálad (pl: magas vérnyomás). Fiatal stresszelősöknek tényleg szoktak minimál adag bétablokkolót adni, többek között én is kaptam!
Nem kell egész életedben szedni, amennyiben megtanulsz stresszt feldolgozni, vagy az életed megváltozik és a tüneteid megszűnnek. Amíg nem, addig meg jobb ha szeded, mert a stressz sokkal gonoszabb dolgokat bír csinálni a testeddel!
1. amit írt, az baromság. Ugyan már hogy a fenébe ne szabadna sajtot enni, sírok :(
Köszönöm! Az első valóban szerintem is összetéveszti valamivel.
Én is úgy vélem, hogy kell, mert jobban érzem magam tőle.
Úgy képzeljétek el, ha például a magyar válogatott játszik meccset, pl kézi vagy vizi-meccset, és szoros a csata, nekem simán felmegy 120-130-ra a pulzusom, reszketek, és már nem bírok egy helyben ülni, szapora a légzésem is. És aztán ha jönnek a hosszabbítások, van, hogy órákig is ilyen állapotban vagyok. Képzelhetitek, mi van velem egy-egy vizsga előtt!
Az egyetlen gond, hogy így a vérnyomásom is elég alacsony lett, kb 95-100 körüli. Nem mindig, de többnyire - és emiatt aluszékonyabb lettem. De gondolom ez be fog állni, még csak pár napja szedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!