Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Béta blokkoló fiatalon?

Béta blokkoló fiatalon?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, a túlzott stresszre kis adag béta blokkolót kaptam. Kipróbáltam, valóban hat, sokkal nyugodtabb vagyok. De nem gond az, hogy életem végéig szednem kell majd ezt a gyógyszert, és hogy még csak ilyen fiatal vagyok?
2014. jan. 5. 17:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Igen, még a felet is felezni kell. Én annyit szedek már több mint 2 éve.
2014. jan. 6. 10:20
 12/24 A kérdező kommentje:
Köszi, és éreztél bármi mellékhatást? Mennyi idős vagy, ha kérdezhetem?
2014. jan. 6. 13:48
 13/24 A kérdező kommentje:

De a lényeg, hogy le lehet vele állni, és nem annyira macerás, mint egy nyugtatónál, igaz?

Mérlegelek, és sokkal inkább szedek béta-blokkolót, mint Xanaxot.

2014. jan. 6. 14:17
 14/24 anonim ***** válasza:
Sztem ha egyszer beáll egy normális értékre, akkor talán gyérítheted a szedését. Magad fogod érezni, hogy rendben vagy, vagy sem. Ettől függetlenül, ijedtségre, hirtelen izgalomra felugrik a szívverések száma, ez a normális. Aztán szépen visszaáll. Szal nem kell mindenáron 72-n tartani...
2014. jan. 7. 15:09
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Gyéríteni NEM szabad! Naponta kell szedni, annyit, amennyi még használ. Ijedtség esetén természetesen ugyanúgy gyorsabban ver a szív, mint ahogy eddig. De egy picit elsimítja a "hullámokat", ami a szívnek nagyon kedvező.

Viszont semmiféle függőséget nem okoz, fokozatosan ugyan, de le lehet állni vele bármikor - természetesen ezzel kockáztatod, hogy amire szeded, visszatér. Azonban ha te stresszre szedted, de azóta már nem élsz olyan stresszes életet, vagy megtanultad jobban kezelni, vagy életmódot váltottál, és már nem kell a gyógyszer, akkor csökkenthető az adagja és le is állítható, ha már tényleg nem kell.

2014. jan. 7. 15:54
 16/24 anonim ***** válasza:
17%

Első vagyok: amit leírtam, az úgy van. Nézz utána. Nem csak a MAO-bénítónak vannak kereszthatásai.

Oda kéne figyelni arra, aki tud, nem gondolod?

2014. jan. 8. 21:37
 17/24 anonim ***** válasza:
20%

16-os voltam. Figyelj Kérdező, IDÉZEM:

"A belgyógyászok és a családorvosok még mindig gyakran rendelik anxiolitikus célzattal, noha a béta-blokkolók a szorongásnak csupán a negatív tüneteit mérséklik (tremor, tachikardia). Szorongásoldásra kizárólag a szociális fóbia körülírt változatában, az alkalmi szorongásban (lámpaláz, vizsgadrukk) indikálhatók. Tartós, fenntartó kezelésre ne adjuk, mert a lipidoldékony béta-blokkolók depressziogének."

(A pszichiátria magyar kézikönyve, 2003., Medicina, 524.oldal.)

A többire keress rá a wikipédián.

Tehát: aki a két évet írta, az nagy szamár, hogy még mindig szedi. Nagyon sok mellékhatása van a béta-blokkolónak, úgyhogy jobban jársz egy JÓ pszichiáterrel vagy egy JÓ pszichológussal ÉS Xanax-szal vagy más nyugtatóval, mint a béta-blokkolóval.

2014. jan. 8. 22:40
 18/24 anonim ***** válasza:

Nézem itt a béta blokkolók sajttal történő keresztreakcióját, de még nem találtam. Légy szíves segíts, másold be, hol találom.

Én csak a tiramin lebontás gátlása révén létrejövő sajt reakciót ismerem, ami miatt nem lehet bizonyos gyógyszerek szedése mellett sajtot enni / és vadhúst, vörösbort azt hiszem/, ezeknél szigorú diétás szabályokat be kell tartani.

Tényleg örömmel venném, én is szedek évek óta béta blokkolót. Mindenképpen odafigyelek rá, amit mondasz.

Teljes mértékben így gondolom, egy véleményen vagyunk, aki tud azt el kell fogadni.

Várom válaszod.

2014. jan. 8. 23:10
 19/24 A kérdező kommentje:
A Xanaxnak 10milliószor rosszabbak a mellékhatásai sajnos. A béta blokkoló tűnik nálam a leginkább elfogadható megoldásnak.
2014. jan. 9. 09:20
 20/24 A kérdező kommentje:

Ja, és hogy depressziót okoznak: a Xanax nem? Ho-ho, dehogynem, sőt :(

Erről lehetne vitatkozni, hogy mi károsabb hosszabb távon. Nekem rettentő sok a kilengésem (hirtelen felmegy a pulzus 120-ra, és ott marad órákig, ha nem napokig). Most szedem a béta-blokkolót, sokkal de sokkal jobb, a szívemnek nem kell sokszor ok nélkül beindulni.

A mellékhatások inkább kellemetlenek, mint életveszélyesek, a kezeletlen szív-problémák viszont... nem folytatom.

2014. jan. 9. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!