Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire kell figyelni, amikor az...

Mire kell figyelni, amikor az ember béta blokkolót szed? Ő

Figyelt kérdés

Pl magnézium, vas, B-vitamin, C vitamin, és hasonló tápanyagokat mikor vegyem be, hogy ne zavarják a felszívódást?

Csipkebogyó tea, rooibos tea mehet?

2014. jan. 6. 20:27
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
A teák nyugodtan mehetnek,akár azzal is beveheted :) Bár gyógyszer bevételekor a tiszta víz ajánlott. Szerintem a többivel sincs gond,de ha 2 óra eltelik a gyógyszerek bevétele között,akkor biztos,hogy nem lesz semmilyen probléma.
2014. jan. 6. 20:52
 2/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Tehát pl nincs ilyen, hogy a vas gátolná a felszívódását?

Próbálom mindig ugyan abban az időben bevenni. Vérnyomást mikor érdemes nézni?

2014. jan. 6. 20:57
 3/35 anonim ***** válasza:
Vérnyomásodra kapod? Az elején mérjed naponta 3x (reggel,délben,este),amikor úgy látod,hogy beállt a vérnyomásod már elég naponta 1x,aztán ezt is mellőzheted és elég lesz hetente. A 2 órát ha betartod a kér gyógyszer bevétele között,akkor nem zavar be.
2014. jan. 6. 21:04
 4/35 anonim ***** válasza:

A drinfo-n meg lehet nézni, hogy a különböző készítmények hogyan hatnak (hatnak-e) egymásra. (A teák nem, csak a gyógyszerek szerepelnek, a recept nélkül kaphatók is.)

Egyébként én jópár éve szedek beta-blokkolót, és nem nagyon zavarja semmi a hatását (pedig még olyan szereket is szedtem mellette - orvos tudtával - ami elvileg nem ajánlott).

2014. jan. 6. 21:15
 5/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

És a légszomj, fáradtság, álmosságérzés is be fog állni majd, javulni fog? Még csak 4 napja szedem.

2014. jan. 6. 21:27
 6/35 anonim ***** válasza:
Igen.vannak ilyen mellékhatásai és ezek 2-3 héten belül rendeződni szoktak. Dohányzol?
2014. jan. 6. 21:29
 7/35 anonim ***** válasza:
Ha igen,akkor jó lenne leszoknod vagy másmilyen készítményt szedni,mert a bétablokkolók szűkítik a bronchusokat és ez okozhat légszomjat később is.
2014. jan. 6. 21:32
 8/35 A kérdező kommentje:

Nem hála ég: se koffein, se dohányzás. Ennyivel egyszerűbb :)

Te sokáig szeded/szedted? Én huszonéves vagyok még csak, stresszre kaptam elsősorban, mert nagyon hamar beindult a pulzus, és volt, hogy napokig nem ment lejjebb. Így most jobb, sokkal.

2014. jan. 6. 21:36
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
49 éves vagyok. 20 éve szedem a pulzusom miatt,először Betalocot kaptam,de mivel dohányzom,nem javasolták tovább. Most nebivololt szedek,aminek szintén ilyen a hatása,de nem szűkíti a bronchusokat. Nincs is mellette semmi panaszom.
2014. jan. 6. 21:40
 10/35 A kérdező kommentje:

De szuper! Sokat segítettél, köszönöm! :)

Én nagyon óckodom minden gyógyszertől, de úgy gondoltam, teszek vele egy próbát. Azt hiszem, kezd beválni - jelenleg ez az álmosság az, ami negatív - de még mindig 100x jobb, mint a stresszes magas és erős pulzus, amitől aludni sem tudtam, és egyre rosszabb lett.

Nekem sajnos vannak extrasystoléim is - egy-egy nagyobb ütés. Ez aggaszt még kicsit, sokszor mintha elhúzódna egy ütés, aztán néha van nagyobb, néha nincs nagyobb dobbanás. De gondolom ezen inkább csak segíteni fog a gyógyszer, mint ellene tenni. (Concort szedek egyébként, kis adagot)

2014. jan. 6. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!