Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mért van hogy rémálmaim...

Mért van hogy rémálmaim vannak? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Apával egyik reggel mentünk autóval, és majdnem elütöttünk 3 őzikét(le kellett fékeznie). És amikor távább mentünk kb 20 km-rel arrébb majdnem belénk jött frontálisan egy autó...(ha nincsenek az őzek, akkor belénk is jön). Belehajtott az árokba, teljesen átfordult, a tetején landolt...Apám nem akart megállni, nem akarta hogy lássam...(gyanús, hogy diszkóból mehettek haza vagy nemtudom, tehát fiatalok lehettek...). Felhívtam a mentőket, mert apám meg sem bírt szólalni...Láttuk amikor elment mellettünk egy mentő aztán még egy...Szörnyű lelkiismeret furdalásom volt, van, mert ha megálltunk volna, akkor megmondhattuk volna azt is, hogy hányan voltak, de így meg lehet hogy ez miatt romlott az állapotuk az alatt a kis idő alatt, vagy akár meg is halhattak...

Azóta az eset óta szörnyű rémálmaim vannak. Nem is emlékszem rájuk nagyon, csak annyi hogy pánikban vannak az emberek, és mindenki csak sikítozik (nem pont autós balesetnél)... Szörnyű ezeket átélni, mindig rosszul alszok, nem tudom magamat kipihenni soha. :S

De ma pl elaludtam a buszon, és ott is álmodtam. Nem pánik volt, csak egy embert ölt meg valaki. A csuklóján az ér mellett(precízen) felvágta a bőrt, benyúlt egy csipesszel, és kiszakította az eret.. de azt az egészet úgy néztem végig mintha én magam vágtam volna fel a bőrt, és szakítottam vna ki az erét. arra ébredtem, hogy ordít az emberke mint az őrült. :S

Tényleg nemtudom már hogy mit csináljak. HELP.

(azért írtam le ilyen részletesen, hogy hátha segít kideríteni hogy mért vannak ezek...)

2009. nov. 27. 22:58
 1/5 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok...
2009. nov. 27. 23:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem egyértelmű,hogy miért vannak?Ez még egy elég friss "élmény",lelki trauma,erős bűntudatot érzel...Persze,hogy ilyesmiket álmodsz.Majd egy idő után elmúlnak az álom.Egyre ritkábbak lesznek,és elmúlnak.Próbálj beszélgetni valakivel a dolgokról,hátha az segít feldolgozni.Sok sikert:)
2009. nov. 27. 23:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Próbálj meg inkább az őzikékre koncentrálni, akiket a gondviselés szerűség küldött akkor elétek. :)

Próbáld meg valahogy megtudni, hogy mi lett a srácokkal, lehet, hogy azóta már mindenki felépült.

Középiskolás koromban jártam elsősegélynyújtó versenyekre, nagyon jó kis csapattal, egészen jó eredményeket is értünk el. Szinte mindenhol megemlítették, hogy nagyon gyakori, hogy az, aki mondjuk először ér ki a helyszínre sokkot kap és képtelen segíteni, pedig lehet, hogy valakit csak meg kellene fordítani, vagy ilyesmi. Tény az, hogy ha az ember nem biztos magában, lehet, hogy többet árt, mint használ (pl. gerinctörött mozgatása). Gondold át, hogy valószínűleg, mivel mindketten be voltatok parázva, a lehető legjobb az volt, hogy hívtátok a mentőket (amúgy ez a legfontosabb), bár az is lehet, hogy valakin ti is tudtatok volna segíteni. Én a versenyeken is (ahol rengeteg művér folyt el) láttam olyat, hogy a gyakorlott ifjú első útja a közeli bokorba vezetett, ahol rövid úton megszabadult az ebédjétől. Lehet szokni, de egy IGAZI helyszín, IGAZI szenvedő emberekkel mégis más. Szóval ezzel a hosszú maszlaggal csak azt akartam mondani, hogy ne hibáztasd magad, így utólag már mindegy is. Ne adj isten, hogy egyszer újra megtörténjen, de, ha mégis, lehet, hogy bátrabban belevágsz majd a segítségnyújtásba. Nem tudom, (van-e jogsid?), végeztél-e ilyen tanfolyamot, de lehet, hogy a lelkiismeretedet ezzel is nyugtatni tudnád, ha a témában utána néznél pár dolognak, némi jártasságra tennél szert. Egyelőre ennyi jutott eszembe. Őszintén mondom, szép álmokat kívánok, inkább őzikékkel, mint a másik témában...

2009. nov. 27. 23:43
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem túl sok idióta amerikai horrort és trillert nézel és hasonlókat olvasol. Értelmes szépirodalmat kellene olvasnod meg normális filmeket kellene nézned, kevesebbet vacsorázni és főként ne egyél túl zsíros kajákat. Este lefekvéskor pedig relaxálj, igyál egy pohár langyos mézes tejet. Nappal pedig végezz valamilyen jó nehéz fizikai tevékenységet, sportolj sokat és alaposan fáradj el. Még nem hallottam olyat, hogy egy kőműves vagy bányász rémálmoktól szenvedjen - olyan fáradt, hogy örül, ha kipihenheti magát.
2009. nov. 28. 01:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Túl vagyok rajta.. :) Az utolsónak annyit, hogy nem szeretem a horrort, és szoktam olvasni, sportolni. De köszönöm. :)
2010. ápr. 8. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!