Az beteges, ha legszívesebben öngyilkos lennék, de úgy, hogy ne haljak meg, csak kórházba kerüljek, intenzívre?
Már el is terveztem, mikor és hogyan csinálnám, hova kerül addig a macskám, és gyűjtöm a pénzt ami kelleni fog amíg lábadozom. Tudom, hogy nem ésszerű normális embernek, de azt is tudom, hogy nincs más mód, hogy kitörjek a helyzetemből. Ez beteges?
(Előző kérdésem: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__5..
Kedves Kérdező!
Ha ezt tennéd, az szerinted hogyan segítene abban, hogy "kitörj" a jelenlegi helyzetedből?
Mennyivel lennél utána jobb helyzetben?
Igen, ez azt jelenti, hogy problémáid vannak és szeretnéd, ha segítenének neked és figyelnének rád.
Öngyilkossági kísérlet helyett inkább keress fel egy pszichológust.
Nem tudom, hogy "beteges"-e, de megnyugtatlak, hogy szinte minden "öngyilkos"-jelöltnek ez a célja. Nem akarnak ők meghalni, csak "majdnem meghalni". Az lebeg a szemük előtt ilyenkor, hogy felébrednek egy nagy, fehér ágyban egy kórházban, ahol körülveszik őket az aggódó családtagok, rokonok, barátok, és könnyes szemmel kérdezgetik, hogy mit tehetnek értük, és mindenki belátja majd, milyen igazságtalan volt, hogy nem figyeltek rá eleget, és innentől kezdve majd mindenki vele fog foglalkozni, őt fogja segíteni, és akkor majd nagyon boldog lesz.
Ez azért problémás, mert
1. lehet, hogy meghal, vagy egy életre megnyomorodik az illető
2. egyáltalán nem biztos, hogy így lesz; simán lehet, hogy a családtagjai majd nem értik, meg kérdezgetik, de továbbra sem tudnak neki segíteni, csak járatják egy fél évig pszichiáterhez, aztán ugyanott tart, ahol addig
3. aki erre vágyik, az nem meghalni akar, hanem azt akarja, hogy figyeljenek rá és segítsenek neki. Nézzenek már végre oda, jöjjenek rá, hogy mennyire szenved és értsék meg és akarjanak segíteni. Te egyáltalán nem a halálra vágysz, és ugyanúgy félsz tőle, mint minden ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!