Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A Xanax vagy a Rivotril az...

A Xanax vagy a Rivotril az erösebb szer?

Figyelt kérdés

Most kezdenek el átállitani a xanaxról a rivotrilra,mert a xanax már nem hat. Mire számítsak,melyik a durvabb szer?

köszi

2013. dec. 19. 21:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
más a rivotril hatóanyaga. szerintem erősebb is, de ha lehet inkább ne szedd egyiket se mert nem tesznek jót. keress valami alternatívát, ha a betegséged engedi.
2013. dec. 19. 21:08
 2/11 Balazs8989 válasza:
a rivotrilé, jol is érzed magad töle.viszont függővé válhatsz. ( egy függő)
2013. dec. 20. 17:34
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem erősebb a Rivó, csak másként hat. És ugyanugy van belőle 0,5 mg-os, meg 2 mg os is. És lehet szedetni 3 x 1-et, vagy többet. Ezért így nem lehet megállapítani. Engem xanax ról állítottak át Rivotrilra, és nagyon jól sikerült. A napi adagom mostanra 0,5 mg-os fele/ nap. Így 100 napra elég egy üveggel, ami 58 ft. Semmilyen hatását külön nem érzed. Egyszerűen jól vagy. Ennyi.
2013. dec. 20. 22:33
 4/11 Balazs8989 válasza:
lehet hogy igazad van hogy nem erősebb de másként hat, én teljesen bódult állapotba kerülök tőle, belassulok, aztán elfelejtem mi történt előző nap. adagom napo reggel 2 mg és este 2 mg
2013. dec. 21. 01:39
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi, en epp itt vagyok a kórházban, 2 napja kapom a rivot a xanax helyett,amit 4 eve szedek es mar nem hat.:( Egyelöre még semmilyen hatasat nem erzem a xanaxhoz kepest. Ti mit tapasztaltatok,mikor elkezdtetek szedni? Föleg, aki xanax utan kezdte...köszi
2013. dec. 21. 07:25
 6/11 anonim ***** válasza:
én először szedtem rivót és utána xanit. mikor megéreztem a xani hatását, akkor jöttem rá, h a rivó semmit nem használt. lehet azért, mert már teljesen hozzászoktam.
2013. dec. 21. 12:49
 7/11 A kérdező kommentje:
Akkor biztos hozzaszokas kerdese,mert nekem a 3mg Xanax meg se kottyant mar, a rivotol meg ma egesz nap aludtam.
2013. dec. 21. 19:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Gondolom elég ló adaggal kezdhették a rivotrilt adni a xanax helyett. Bár én is így voltam vele, amikor az elsőt megkaptam. Aludtam tőle, mint a tej. Másnapra semmilyen hatása nem volt, legalábbis nem éreztem. Max annyit, amennyi le is van írva haszn. ut.ban, hogy olyan érzeted lesz, mintha kiürülne az agyad. Vagyis megszünteti az állandóan kóválygó gondolatokat. Nekem nagyon pozitív véleményem van róla. Persze erre sem szabad rászokni....indok nélkül szedni.
2013. dec. 22. 12:27
 9/11 anonim ***** válasza:

a nyugtatókról gyorsan le kell szoktni és lehetőleg áttérni az ssri-kre, ami lassabban kezd el hatni, vanank mellékhatásai, de nem okoz függőséget, nem alakul ki tudtommal érzéketlenség rá, és eggyel közelebb van az okhoz, mint a nyugtató.

termsézetesen mikor áttérsz, érdemes tovább kutatni, azt is hogy hagyhatod el. szerintem nagyon fontos a táplálkozás, életvitel, lelki környezet.

2013. dec. 23. 09:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja , nyugtatót azért adják az antidepresszáns mellé, hogy ha nagyon fölpörget, éjjel tudjál aludni, esetleg napközben is el tudd végezni a munkádat. Ha már nincs rá szükséged, az orvosod amúgy is leállít róla.
2013. dec. 24. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!