Hogyan "érjem utol magam"?
Az a problémám, hogy az utóbbi időben (pár éve, ami elég hosszú), sok mindenbe belekezdtem, de amint akadályba ütköztem, amit nehéznek ítéltem, fel is adtam.
Most pedig már "mélyponton" vagyok, ugyanis ugyanez van most is: egyik dolog után kezdenék úgy a másikba, hogy sok befejezetlen dolgaim vannak, amik nyomasztóan hatnak rám, hogy ebbe is abba is belekezdtem, és semmit nem fejeztem be...így mi értelme újabb dolgokba kezdeni.
Tudom, hogy az elmulasztott időt vissza nem kapom már soha, de hogyan lehetne kikerülni ebből az állapotból?
Hogyan lehetne megszűntetni azt a nyomást, amit a sok félbehagyott dolgok okoznak?
Mostanra már érdeklődésem sincs a fenn leírtak miatt.
Milyen gyakorlati tanácsot tudtok adni?
Köszi!
Előszöris hány éves vagy?
Nekem ugyanez a problémám, de azt hiszem,ha nem érdekelne mindez akkor nem írná le itt. Valójában változtatni akarsz rajta, nem vagy depressziós vagy ilyesmi, itt az akaraterő hiányzik. Embereld meg magad, mások soha nem fogják megoldani a te problémáidat!
L/18
Mivel nem írtál konkrétumokat így általános tanácsot tok csak adni.
Kezdj el csinálni egy egyszerű alap dolgot ami megy,
aztán csináld addig amíg már a könyöködön nem jön ki...
Amint ezt eléred fejleszd és építs rá újabb dolgokat, mindig csak keveset és álalndóan legyen meg rituálészerüen az a napi időtartam amit ennek a dolognak szentelsz..
Mindemellett pedig készíts valamiféle kezdetleges időbeosztást, hogy a nap melyik szakában mit csinálsz, mikor dolgozol, mikor pihensz, mikor sportolsz ilyenek, és ehhez tartsd magad!!!
Melleselg ahogy már előttem írták, soha ne tekints hátra, hogy mire dolgoztál rá, vagy mi nem jött be amit vártál és amiért erőfeszítéseket tettél, mert az életben mindenki valamennyire győz is, de annál többet veszít és minnél öregebb valaki annál drágább az ideje, a végén pedig mindenki az életét veszti...
Ezért nem érdemes soha hátra nézni, csak előre!!!
Nos, pszichiáterre egyáltalán nincs szükség, de még pszichológus segítsége sem kellett.
Egyedül megoldottam, vagyis folyamatban van a megoldás - de egyedül, külső segítség nélkül.
A válaszokat azért köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!