Vannak itt bármifajta személyiségzavarosok? Letudnád írni, hogy mi váltotta ki, és hogy nagyjából mennyi ideje van meg, illetve vannak-e mellé társuló más egyéb mentális betegségek is.
Hisztrionikus vagyok. 2 dolgot sikerült fel tárni: anyám kettős kommunikációt folytatott (ez kb. 1 éves koromra meghatározta a későbbi kötődési, kommunikációs mintázataimat), majd kora kamaszkortól az apám elutasítóan viselkedett velem (ez pedig a férfiakhoz való viszonyomat határozta meg).
Társuló problémák életem során eddig: súlyos depressziós epizódok, pánikbetegség, önértékelési problémák, szexuális zavarok....
A tünetek késő kamaszkorban, fiatal felnőtt korban jelentkeztek, és azóta (20 éve) folyamatosan fennáll, bár voltak jobb időszakok is.
Borderline, paranoia, szorongásos zavarok, alvászavarok....
Anyám major depresszióban szenvedett, a mai napig nem jött helyre teljesen. Ez teljesen megbélyegezte a gyerekkoromat, kamaszkoromat, aztán az egész életemet.
Olyan lettem, mint anya, apám ezért elutasító lett velem, elítélt, mert azt hitte, ez majd mindent megold. Ennek következtében az emberi kapcsolataim teljes tönkremenését eredményezte.
A nagytatám az egyedüli szerettem, aki a halott nagymamámat látja bennem (tényleg nagyon hasonlítok rá), de nem bánom, mert legalább szeretetet kapok.
Tele vagyok fóbiákkal, vagdosom magam, és egy valakibe kapaszkodok: a legjobb barátomba, aki szinte teljesen tünetmentesít. Vagyik inkább eltompítja a tüneteimet.
Érzelmileg labilis személyiségzavarom van.
Nézzük sorban:
- Mi váltotta ki? Szexuálisan bántalmaztak és megerőszakoltak gyerekkoromban.
- Nagyjából mennyi ideje van meg? 4 éve
- Vannak-e mellé társuló más egyéb mentális betegségek is? Anorexia, bulímia, OCD, pánikzavar, poszttraumás stresszzavar, bipoláris affektív zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!