Napok óta,úgy érzem magam mint ha álmodnék mint ha ez nem is a valóság lenne ahol vagyok valamikor kicsit elmúllik de utánna ugyanugy elöjön.Mennyek el pshiologushoz mentális problémám lehet?
Ennyi az össz? Más tüneted nincs? Pl. lehangoltság, fáradékonyság, értelmetlenség érzése, magadba zárkózás?
2013. dec. 6. 19:50
2/8 Bárzsing válasza:
Derealizáció. Nem történt mostanában valami lelkileg megterhelő veled? Esetleg nem használtál valami drogot?
Mindenesetre pszichiáterhez vagy a háziorvoshoz menj el, ne pedig pszichológushoz. Ha olyan jellegű a problémád, akkor a doki fel fogja ajánlani lehetőségként a pszichoterápiát.
2013. dec. 6. 19:55
3/8 A kérdező kommentje:
De vannak mas tuneteim is pl.szorongas,levertseg,rossz kozerzet. 4hete korulbelul probaltam ki a marihuanat lehet az okozza vagy pontosan mi lehet ez? Bocsi az ekezetekert csak telon vagyok azt nem volt kedvem annyit potyogni,de a valaszokat elore is koszonom:)
2013. dec. 6. 20:53
4/8 anonim válasza:
Mindenesetre nem zárható ki, hogy köze van hozzá. Bár a depresszió okairól csak találgatni lehet.
2013. dec. 6. 21:00
5/8 A kérdező kommentje:
Ertem,hat de mi egy ilyen egyszeri alkalom depreasziot valthatott volna ki nallam? Azt elfelejtettem leirni hogy,kb egy honapja talan egy kicsit tobb ideje ram jott egyik naprol a masikra ilyen halalfelelem,eros szorongas,felelem,mellkasfajdalom ezt emlitettem az uzemorvosomnak azt o ott csinalt egy "ékágét" (nem tudom hirtelen hogy,irjak),na az jovolt mondta mennyek el egy vervetelre azert mert tiszta sapadt vagyok kaptam egy teljes koru labor vizsgalatot minden jo volt azt mondta hogy,ezzel a szorongasos dologgal mennyek el a haziorvoaomhoz elmentem de csak helyettesites volt azt nem akartam mashoz ilyenhez fordulni aztan kozbe jott ez az azt valahogy megsem mentem el de enyhultek ezek a tunetek sot talan elis multak aztan jott ez ami most van hogy,sokszor nem tudom hogy,almodom-e vagy nem a tok megszokott kornyezet is idegenne vallik,mint amikor az ember almodik olyan nagyon zavaro,azt attol felek megbolondulok.
2013. dec. 6. 21:13
6/8 anonim válasza:
Semmikép ne félj tőle. Azt értsd meg, hogy ez a hangulat felerősödés abból táplálkozik amit beleteszel. Ha félelmet teszel bele, akkor abból, ha örömöt akkor abból. Szóval valami radikális döntéssel ki kell lépned ebből a komorságból. Csinálj valami jót amibe belefeledkezhetsz. Valami sport amit szeretsz, vagy tánc zenére amit szeretsz, ami beindít pl. Olyan ingert kell magadba csatolnod, ami szívesen látnál felerősítve. El kell hagynod ezt a sötét helyet, gyere ki innen. Mosolyogj, lélegezz keresztül ezen annyira kitartóan, hogy már ne emlékezz arra a borús helyre, ahol most vagy. nem tudom sikerül e éreznem mire gondolok.
Azt is vedd észre, hogy egyre sötétebb és hidegebb van. Ez is hatással van a hangulatunkra.
Ettől függetlenül szerintem elmehetnél egy pszichológushoz beszélgetni kicsit. Egyszerűen azért, mert maga ez a bizonytalanságod, hogy rendben vagy e is elbizonytalanít. Ott meg tudnád mi van.
2013. dec. 7. 14:55
7/8 anonim válasza:
még előző vagyok: Ha esetleg tényleg valami mentális gondod van, akkor is jobb ha elfogadod és nem félsz tőle. akik mentális betegek azok is sokkal jobban vannak, ha elfogadják ezt, mintha rettegnek tőle. Figyelgesd, tapasztald ki, mint valami kutató, aki ismeretlen tájon jár.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!