Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak itt olyan felnőttek...

Vannak itt olyan felnőttek (25+), akik felnőttként "kezdték" az önsértést?

Figyelt kérdés

A legtöbb önsértéssel kapcsolatos kérdést tizenévesek teszik fel, és az emberek többsége (talán emiatt is) tinihóbortnak tartja...én 23 évesen kezdtem magamat cigarettával égetni és 24 évesen vagdosni. Most már a ruha alatt alig van ép bőrfelületem...de egyszerűen élvezem, és képtelen vagyok leállni vele. Más szexfüggő, én vagdosok. Úgy tekintek a testemre, mint egy rajzvászonra, önkifejezési eszközre (nem csak céltalanul vagdosom magamat, hanem néha konkrétan írok, vések magamba a pengével). Természetesen a karjaim illetve a lábaim, térdtől lefelé tiszták. Így kívülről egy teljesen átlagos felnőtt nőnek tűnhetek.

El fog ez múlni valaha? Már 27 leszek...-_-

2013. dec. 9. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én 24 évesen kezdtem, tiniként meg sem fordult a fejemben, sőt, magam is unatkozó gyerekek hülyeségének tartottam. Most már tudom, hogy nem mindenkinél az.
2013. dec. 9. 20:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Én is éppen így voltam vele!

Neked van ötleted, miért alakult ki Nálad?

Mert nekem fogalmam sincs...

2013. dec. 9. 20:55
 3/4 anonim ***** válasza:
67%
Én mondjuk nem voltam 18, amikor kezdtem (16 vagy 17?), de huszonévesen is megmaradt. Én is valahogy így tekintek a vágásra, ahogyan te, régebben meg akartam tanulni hegtetoválást készíteni, de csak magamon gyakoroltam párszor. :D
2013. dec. 9. 21:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is vagdostam magam (35 évesen), és mindez pótcselekvés a szorongásos állapotra. Addig sem arra figyeltem, mennyire görcsölök belül, de rájöttem, hogy addig folytatnám, míg teljesen elcsúfítanám a testemet, s ha jönne valaki az életembe és meglátná mit műveltem magammal, száz, hogy emiatt elutasítana. Még az is megfordult a fejemben, hogy lehet eljutok arra a szintre, amikor már nem lenne elég a felszíni vagdosás. Inkább elmentem dilidokihoz.
2013. dec. 11. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!