Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet kezdeni a gyerekkel...

Mit lehet kezdeni a gyerekkel aki nem beszél?

Figyelt kérdés

Suliban nem szól egy szót sem ha felelés van, nem beszél más gyerekekkel sem, otthon is csak ritkán beszél ha kérdezik. Azt mondták vigyék pszichológushoz, de ott meg sem szólal... gyógyszereknek semmi hatása nincs.

Most akkor mit lehet még tenni?

2009. nov. 23. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:
A Démoszthenész Egyesületet tudom ajánlani.
2009. nov. 23. 11:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Miért kap gyógyszereket?

A pszichológusnál jobb megoldás nincs, ha úgy látszik, hogy a szülők nem birkóznak meg a problémával.

Tudni kéne, hogy ez mindíg így volt, vagy valamiért kialakult nála, tudni kéne van-e testvére, barátai, tudni kéne, hogy a családban mennyire szokásos a beszélgetés, a magyarázat, a mese.

Én családterápiát ajánlanék, hiszen a kapcsolatokban van valami probléma, ha senki nem éri el a gyereket.

Gyógyszereket pedig semmiképp, nincs olyan gyógyszer amitől valaki elkezdene beszélni. Ki írta fel egyáltalán ezeket?

(pszichológus)

2009. nov. 23. 11:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor egy másik pszichológust kell keresni, hiszen súlyosan neurotikus. A pszichológus dolga, hogy megoldja a problémát, nem zavarhat el egy segítségre szoruló gyereket azzal, hogy nem tudom megoldani.
2009. nov. 23. 11:42
 4/6 anonim ***** válasza:

A pszichológus írhat fel gyógyszert? :-S

Én azt hittem, ő "csak" bölcsész, a pszichiáter az orvos...

2009. nov. 23. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Igen, vannak gyógyszerek amiket a pszichológus is felírhat. (Sokszor gondolom, hogy sajnos, mert néha egyszerűbb egy gyógyszert adni, mint megoldani a problémát.)
2009. nov. 23. 11:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Ezt mutizmusnak hívják, amennyiben tényleg arról van szó, hogy a gyerek tud beszélni, csak bizonyos helyzetekben nem kommunikál verbálisan (elektív mutizmus). A hátterében általában szorongás áll, aminek az oka nyilván eredhet a családban. Családterápia nem hatékony, az egyéni játékterápia annál inkább, de gyerekektől függ, hogy mennyi időt vesz igénybe. Sajnos tényleg van olyan eset, hogy a pszichológus sem ér el eredményt, mivel a szülői segítség ilyenkor nélkülözhetetlen, de ha a család nem együttműködő, úgy nehéz eredményt elérni.

A pszichológus nem írhat fel gyógyszert, semmilyen esetben. Max javasolhat egy pszichiátriai konzultációt.

2009. nov. 23. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!