Mit lehet egy ilyen gyerekkel kezdeni?
A lányom most 19 éves. Kiskorában nagyon féltettük, sokszor nem engedtünk meg neki olyan dolgokat, melyeket más szülők megengedtek a saját gyereküknek. Mindentől óvtuk, sokszor mi intéztünk el helyette dolgokat, mindenhova kísérgettük, burokban neveltük.
Most már nagykorú, azonban fél egyedül hivatalos dolgokat intézni. Nem az a kezdeményező fajta, kevés barátja van. Tudom, hogy ez nagyrészt a mi nevelésünk hibája, de most már szeretném ha talpraesettebb lenne.
Ti mit csinálnátok?
Mostmár semmit...
Burokban nevelt gyerek soha nem lesz már talpraesett, max az élet kineveli. De hatalmas pofon lesz minden neki ezentúl...
Még egy gyereket és kezd előlről.
Viccen kívül olyan sok mindent nem tehetsz, próbálj neki úgy segíteni, hogy végül maga csinálja.
Pl. hivatalos ügy: mond meg neki hova menjen mit mondjon, de ne kísérd el akkor se ha kéri.
Megy főiskolára? Ha nem próbáld meg rábeszélni, ott új a társaság, lehetnek barátai és egy csomó dolgot maga kell megoldjon (és iskolai dolgokban ne segíts neki semmit inténzni)
Igen, jelentkezett egyetemre. Ráadásul Pestre, szóval 200 km lesz köztünk a távolság.
Örülnék neki ha felvennék. Tudom, hogy majd kell kiselőadásokat tartania, és ez szerintem egy kicsit megedzené lelkileg. Ráadásul kénytelen lesz egyedül intéznie a sulis dolgait.
Az a baj ezzel, hogy bevallásod szerint is ti rontottátok el, csak már közben felnőtt, fél, nem kezdeményező..most akkor mit akartok már?
Egy felnőtt, kifejlett nőről beszélünk és itt sok nevelés már nincs, az gyerekkorban kimaradt, pontosaban nem maradt ki, mert a rossz nevelés is nevelés és azt megkapta útravalónak. Viszi magával ahová megy...
Vagy lesz belőle valami, vagy nem- de feltehetőleg ezeket személyiségjegyként élete végéig elkisérik, kivéve ha valami csoda nem történik, mert láttam már olyat is...
A ti nevelésetek tehát befejeződött! Ez van, bízd az életre! Mást amúgy sem tudsz...
19 évesen egy teljes generált képtelenség elvégezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!