Valami beszéd megértési betegségem van? Létezik ilyen?
Figyelt kérdés
Néha nem nagyon értem,mit mondanak nekem.Hallom,csak nem értem.Meg pl dalszövegek fogalmam sincs miről szólnak,hiába vannak magyarul,nem tudok kivenni belőle a szavakat.Mer az egy dolog,h idegen nyelvi órán a magnós feladatnál csak nézek,mint a moziba (de tényleg nem vagy nagyothalló,ha hangosra van véve a magnó,csak rosszabb),de a magyar beszédet se értem mindig!Nagyon rossz.Olyan érzés,hogy csak egy halandzsát hallok a beszédből,és nem tudom elválasztani a szavakat a határainál,nem tudom,hol keződidik az egyik szó,és végződik a másik.Zeneszámoknál pl sokszor fel se ismerem,milyen nyelven van (még akkorse,ha magyarul) ez mi ez betegség?19/L2009. nov. 23. 00:58
1/6 anonim válasza:
a magyar dalszövegeket énsem értem, mert nincsis értelmük:D
sztem ezen ne aggódj, nemhiszem h bármi bajod lenne.
vanhogy énsem értem meg amit mond vki, ha furán beszél:D
2/6 anonim válasza:
Létezik. Beszédészlelés zavarának hívják, én is a logopédustól tudom, mert a kisfiamnak a logopédus szerint ez van és ezért mond másképp szavakat, azaz nem észleli a beszédet időben és utána csak egy foszlánya marad meg benne, ezért másképp mond szavakat. Azaz már csak mondott, mert ezt lehet fejleszteni és elég jól megy már neki.
3/6 A kérdező kommentje:
"nem észleli a beszédet időben és utána csak egy foszlánya marad meg benne" Na igen,éppen ez van nekem is!Amúgy a dalszövegeknek nem a TARTALMÁT nem értem (hát nyilván azt se..) de a szavakat nem hallom ki belőlük.Meg ez emberi beszédből is a szavakat.:S Na köszi a válaszokat,ennek utánajárok:)
2009. nov. 23. 10:00
4/6 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Sajnos nekem is van ilyesmi. Magyarul is, de német, angol nyelvvizsgáimon is nagy hátrányban voltam, nem tudom sikerül-e kinőnöm ezt valaha.
5/6 anonim válasza:
Egy jó logopédus sokat segíthet.
6/6 anonim válasza:
nekem szerintem csak a figyelmetlenségtől de amikor a haverok szólnak csak felkapom a fejem reflexből kérdezem h mivaa?? és mire elkedi megint mondani addigra eeszembe jut hogy mit mondott :D de ez durva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!