Milyen betegségem van?
Paranoiás vagyok.Gyakran hiszem azt,hogy követnek engem,ha bárki beszélget valakivel(akár idegenek) megvagyok győződve arról,hogy engem tárgyalnak ki.Ha megnézek egy horror filmet attól félek,hogy velem is az fog megtörténni mint a filnben.Például:Fűrész.Sokáig féltem attól,hogy eljön értem a férfi és részt kell vennem a "játékában".Szellemjárás:Állítólag igaz szellemes történetek amiket emberek mesélnek el személyes tapasztalataikból,amikor megszállta a házukat egy ill.több szellem és pokollá tette az életüket.Mikor ezt néztem nagyon sokáig féltem attól,hogy a mi lakásunkat is megszállja egy szellem.Mikor felkelek hajnalban,hogy elkészüljek,és ide-oda mászkálok,pl a fürdőszobába,kezetmosva mindig kikukkantok mert félek attól,hogy egy szellem van a szemközti szobában.Ha készülődök a tükör előtt,azt hiszem,hogy mindjárt egy szellem néz vissza rám.Ez akkor is így van mikor alszom,mivel az ágyam előtt van egy tükör.Sosem szoktam kimutatni az érzelmeimet,és nem is vágyom arra,hogy bárki megtudja mit is érzek.Ha rossz társaságban vagyok,csak némán ülök több ideig egy helyben és rezzenéstelen az arcom.Kiskorom óta megvagyok győződve arról,hogy valaki vagy valakik figyelnek engem.Figyelik minden mozdulatomat,látnak,és hallják mit gondolok,mindegy hol vagyok,ezért sokszor nagyon szorongok és többmindent nem merek megtenni mert félek,hogy figyelnek.Például énekelni sem merek akkor sem ha egyedül vagyok,mert azt gondolom,hogy valaki vagy valakik hallanak és látnak,de én őket nem.Bajom van a higéniával is,de erre nem szeretnék jobban kitérni.Nem mozgok normálisan.Míg az előbb említett tünetek régebbóta fennállnak,addig a koordinálatlan mozgás csak 2-3 éve lépett fel.Nem tudok normálisan felvenni valamit a földről,illetve letenni oda,nagyon lassan mozgok,egyetlen mozdulatom sem ösztönös vagy spontán,olyan mintha nem én irányítanám a mozdulataimat.Ezt nem tudom ennél érthetőbben elmagyarázni.Nem oda megyek ahova akarok.Behatárolok egy pontot,oda akarok menni és folyamatosan ösztönzöm magam,hogy oda mennyek,de mégis a másik irányba indulok.Vagy valamit akarok csinálni,de mégsem teszem meg.Például(csak egy példa)felakarom venni a táskám a földről,de mégis úgy döntök,hogy nem veszem fel,pedig tudom,hogy felakarom venni.Azt akarom másoktól,hogy figyeljenek engem,nézzenek rám miközben sétálok az utcán,közben pedig utálom ha egyáltalán rám néznek,de ha közeledik valaki mindig mondogatom,hogy "Nézz rám nézz rám".Sokszor érzek késztetést arra,hogy jó lenne lemészárolni a körülöttem lévőket,vagy akár a saját családomat.Néha azt várom,hogy mikor mondja ki egy idegen hang a nevemet.Rettentően rossz a memóriám.Ha valamiről elkezdek gondolkodni és elvonja valami a figyelmemet,egy másodperc leforgása alatt el is felejtem miről gondolkodtam,és többet nem jut eszembe.Ez ugyanígy van akkor is,ha valamit mondani akarok,de rögtön elfelejtem és sosem tudom meg,hogy mit akartam mondani,vagy csinálni.Ha valamit(akár egy verset)megtanulok,és bent tartom a fejemben amíg kell,közvetlen utána mikor már nincs szükségem az információra el is felejtem,mintha meg sem tanultam volna.Képtelen vagyok bármire koncentrálni.Nem tudok odafigyelni,mindig elvonja valami a figyelmem.Ha beszélek valakivel sosem tudok folyamatosan a szemébe nézni,mindig pár mp múlva félre nézek,hogy ne kelljen a szemébe néznem.Egyszerűen képtelen vagyok más szemébe nézni.Agresszív vagyok,gyorsan elhúzom magam és ilyenkor dühöngök,falhoz vagy földhöz verek dolgokat,illetve néha a saját fejemet is a falba verem(persze nem erősen),csak ütögetem,vagy esteleg egy könyvvel,ordibálok.
Nem drogozom,nem iszom,nem dohányzom.A családban nincsenek elmebetegek,de a távoli rokonokról nincs fogalmam.Nincsenek problémák a szervezetemmel,egészséges vagyok.Édesanyám terhessége alatt nem ivott,nem dohányzott,nem kávézott és semmi káros anyagot nem vitt a szervezetébe.Kiskoromban lelki trauma ért amitől depressziós lettem,de azóta már úgy érzem kigyógyultam belőle és jobban vagyok,viszont még mindig küzdök ezekkel a tünetekkel.Köszönöm a válaszokat.Lehetőleg szakértők,vagy azok válaszoljanak akik értenek valamennyire a pszihés betegségekhez.
Ez tényleg nagy valószínűséggel skizophrenia...
Sűrgősen menny el pszichológushoz vagy pszichiáterhez, nehogy súlyosbodjon..
nekem kb ugyanezek a problémáim vannak.
olyan is szokott lenni hogy hallom ahogy egy hang utasít dolgokra.
Egyszer hallottam hogy azt mondta,hogy öljem meg anyát..
akkor nagyon megijedtem.
Meg olyan is szokott lenni hogy olyan dolgokat csinálok amiket valójában nem én akarok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!