Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudom lekuzdeni a...

Hogyan tudom lekuzdeni a bulemiat?

Figyelt kérdés
17 eves lany vagyok, 1 eve kezdtem fogyokurazni, csak 5 kilot kellett volna leadnom, de mindig eheztettem magam mert gyorsan akartam leadni aztan zabaltam mert mar nem birtam.ez azota 10-12 kg felesleg lett, es kb junius ota elkezdtem magam hanytatni mert buntudatom volt a sok zabalas miatt , es miutan kihanytam es kiurult a gyomrom megint ehes lettem es megint ettem majd hanytam. volt hogy napi 5* is, attol fuggoen hogy ki volt itthon es halja-e. bementem furdobe, megnyitottam a mosdonal a csapot es addig hanytam amig tudtam vagy nem lett gyanus anyaeknak. valiszinuleg azert kezdtem el mert megeroszakoltak majusban es senkire nem szamithattam utama sem nekem kellett magam egyedul osszeszedni nagyon maganyos voltam. nem kimondott eroszakolas volt inkabb mondjuk ugy h a hagyd magas elobb szabadulsz elvet hasznaltam... nagyon megalazo volt! nyaron szo szerint nem mentem senkivel sehova elhataroztsm hogy lefogyok es jo no leszek oszre, nem jott ossze mindig visszatert a zabalas. egesz nyaron csak szuleimmel mentem el nyaralni 5 napra azon kivul otthon voltam es vert izzadva probaltam lefogyni, de mivel maganyos voltam mindig a suti utan nyultam vegul. ev vegen megbuktam, potvizsgara sem keszultem ott is megbuktam, sulit valtottam es probalom ujra kezdeni de megint egyre tobbszor hanyok , a fogaim romlanak, erzem hogy a szivem rosszabb , ha sokat hanyok es eszek egy nap skkor estere a bal labam es kezem bevizesedik, szaraz lett a hajam stb.... nem akarok lejjebb sullyedni, rendbe akarom tenni az eletem mert alapbol szep voltam es okos, jo alakom volt, hosszu egeszseges hajam, tokeletes porcelan borom, volt onbizalmam, nem szorongtam. most van baratom is nagyon szeretem es o is engem es nem akarom elrontani vele is a dolgot, mert ha rossz kedv tor ram mindig lemondom a talalkozokat es szornyen dagadtnak erzem magam. ugy erzem ha lefogynek minden rendbe lenne de eloszor lelkileg kell helyre tenni magam, mit tegyek ? anyanak mar mondtsm regen az eroszakolast de kulonosebben nem izgatta!!! ra nem szamithatok mostanaban !

2013. dec. 4. 14:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Először a gondolkodás módodon kellene változtatni és felkeresni több egészséges táplálkozással kapcsolatos oldalt. Mindent meg kell enni, csak nem mindegy mikor és mennyit, egyél 4 óránként keveset és tudatosítsd magadban hogy ettől még nem fogsz hízni.

Mindenképp mond el szüleidnek nekik muszáj tudni róla. Soha ne titkold el előttük mert ez egy súlyos lelki betegség nem testi.

De ha nagyon súlyos a probléma akkor pszichológushoz kell fordulnod és táplálkozási tanácsadóhoz.

2013. dec. 4. 15:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Újra az első válaszoló.......... fordulj az iskola orvoshoz előbb ha anyukád nem foglalkozik veled. Vagy kérd meg a barátodat hogy segítsen neked vagy a barátod szüleit.
2013. dec. 4. 15:38
 3/3 A kérdező kommentje:

nem szeretnek senkihez sem fordulni mert felek jogy elmondjak masoknak anyanak meg feleslegesen mondanam el mostanaban nem foglalkozik velem akarmi van.. max elkuldene pszichologushoz akihez ugyse mennek. azert nem mert regebben voltam egyszer de meg nem ez miatt anyuek vittek vmi aprosag miatt ami tenyleg hulyeseg volt es eleg flegma kis csajszi volt a pszichologus azota elment a kedvem tole.

max baratomnak mondanam el de ezt is meg meggondolom...

2013. dec. 4. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!