Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánik/szorongás/kimerültség;...

Pánik/szorongás/kimerültség; volt már valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Kb. 2,5 éve kezdődött a pánikbetegségem, túlvagyok több féle antidepresszánson, nyugtatót szedek, jártam piszchoterápiára, stb., tehát amit lehetett, megpróbáltam.

Idén nyáron már egész tűrhetően voltam.

Viszont néhány hónapja kezdődött egy elég durva rosszabbodás, a következő tünetek jellemzőek:

- mellkasi fájdalom/szorítás

- egyensúlyvesztés/szédülés

- ájulásszerű érzés

- nagyon durva félelemérzés

- a testem különböző pontjain zsibbadás/bizsergés/fájdalmak

- gyors szívdobogás

- légszomj

- verítékezés

- hányinger-szerű érzés

- gyomor tájéki feszítő érzés

Mindemellett nagyon fáradt vagyok állandóan, a legminimálisabb fizikai terheléstől is rosszul leszek az esetek 80%-ában.

EKG/mellkasröntgen/laborleleteim rendben vannak, de iszonyúan félek, hogy valami szívbajom van, és elvisz -> emiatt sportolni nem merek, sőt, fizikailag terhelni sem merem magam egyáltalán, ez már olyan szinten fóbiám, hogy a szex is már félelemérzéssel tölt el(az utóbbi időben 1-2x rosszul lettem szex után is, konkrétan az orgazmus után).

Van itt valaki, aki ezeket a tüneteket tapasztalta, aki ilyen mélyen volt? Sikerült kijönnie belőle? Hogy a #&@yba keveredjek ki ebből?

2013. nov. 23. 20:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A Tittico valami új gyógyszer, Trazodone a hatóanyaga, nincs is helyettesítője...

Állandóan gyenge, fáradt, álmos vagyok, éjjel meg nem tudok aludni. Viszont, ha ki kell mennem a dokihoz, ami tőlünk a 3.ház, (máshová egyátalán nem tudok menni), utána 2 napig alszom, szinte ébreszthetetlenül. Le akarnak százalékolni miatta.

2013. nov. 25. 00:15
 12/15 anonim ***** válasza:

A rivotril/zoloft kombinációt már próbáltad?

Nekem ez vált be a legjobban. Igaz a zoloft-tól túlpörögtem és rosszul lettem úgyhogy csak fél szemet szedek, ami nem terápiás adag de a doki azt mondta ha működő képes vagyok tőle akkor legyen de egy szemet ír a receptre.

Amikor el kezdtem szedni végig aludtam a napot, meg voltak rosszul létek de kell 2 hét -pláne a zoloftnál- hogy ráálljon a szervezet és normálisan működjön. Szóval ez türelem játék is kitartás kell hozzá de most sokkal jobban vagyok.

Igaz vannak rossz napok meg "jujdefélek" periódusok leginkább akkor, mikor valami stressz ér de ez már nem akkora, amit akaraterővel ne tudnék legyőzni.

De a lényeg, hogy a problémákat a stresszforrást kell megszüntetni és akkor javul az állapot és visszajön a fizikai teherbírás, és a szellemi frissesség is.

2013. nov. 25. 15:32
 13/15 A kérdező kommentje:

Még nem próbáltam sem a Rivót, se a Zoloftot, eddig szedtem Mirtazapint, Falvent, és Cypralex-et, de egyik se volt az igazi.

4 napja szedem a Trittico-t.

2013. nov. 25. 15:42
 14/15 A kérdező kommentje:

"De a lényeg, hogy a problémákat a stresszforrást kell megszüntetni és akkor javul az állapot és visszajön a fizikai teherbírás"

Hát az a baj, hogy a nálam a stresszforrás pontosan maga a betegség, illetve annak tünetei.. a szívbetegséghez hasonló tünetek, a szédülés, a stbstb. És az egész egy spirál lefelé, a szorongás/pánik és a tünetek egymást erősítik kölcsönösen..

2013. nov. 25. 15:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia! Mi a helyzet azóta veled? Jobban vagy?
2017. jan. 2. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!