Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet azon érteni, hogy...

Mit lehet azon érteni, hogy egy skizofrénnél bizarr viselkedés jelentkezik?

Figyelt kérdés
ez mit jelent? mindenhol látom, hogy bizarr viselkedés, de ezt nem tudom hova tenni....

2013. nov. 20. 20:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Azt, hogy 2 személyisége van! Vagy több, de az irdatlan ritka! Szóval az, hogy egyik éne tök normális, kedves, a másik éne meg ennek az ellentéte! (rímelt! :D) De amúgy gáz betegség! De nézd meg az ,,Én és én meg az Irén" című filmet! :D
2013. nov. 20. 20:33
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
A skizofrének elképzelnek dolgokat amik nem léteznek, pl más embereket a környezetükbe.
2013. nov. 20. 20:36
 3/12 A kérdező kommentje:
a skizofrénia, meg a személyiségzavar nem ugyan az 1. kommentelő. 2. de külön is írják, pl wikipédiában, h hallucináció,téveszmék, és bizarr viselkedés.
2013. nov. 20. 20:42
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
skizofrén:Az a személy akinek 2 személyisége van! Egyszer jófej, oszt hirtelen bunkó lesz! 1 másik személy! Hasonló mint a filmben, de ott 1 picit el van túlozva! DE nagyon hasonló!
2013. nov. 20. 21:02
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Igen, a tudathasadás meg a skizofrénia két különböző dolog, csak gyakran tévesen használják. Nem vagyok benne a szakmában, de arra az agyrészedre hat amelyikkel álmodsz, és ezért okoz bizarr viselkedést, mert pl, megijed egy póktól, ami nincs is ott vagy mittudomain xD
2013. nov. 20. 22:50
 6/12 anonim ***** válasza:
szerintem ez olyan, mint egy trip :D a tudat felnagyít dolgokat, aszerint, hogy milyen ingerek érik, milyen gondolatai vannak. pl megtörténhet, hogy valami filmben szerelem megy és hop már az is a realitás, hogy szerelmes beléd, sőt te is belé. egyszerűen nem stabil a realitás és a belső világ határa.
2013. nov. 20. 23:22
 7/12 Bárzsing ***** válasza:
75%
Látni kell egy skizofrént, és akkor rájössz :) Kicsit olyan, mintha nem evilágban lenne, furcsán viselkedik, pl. oldalra hajtott fejjel, mereven nézve sétál, nem néz bele a szemedbe, miközben hozzád beszél, vagy ha belenéz, akkor is olyan, mintha nem rád fókuszálna, hanem a fejed mögé nézne. Nem úgy reagál dolgokra, mint ahogy elvárható lenne, stb.
2013. nov. 21. 10:01
 8/12 anonim ***** válasza:
65%

Ha bármelyikőtök is utánanézett volna rendesen annak,hogy mit is takar valójában ez a betegség,akkor rájönnétek hogy bazinagy hülyeség az amit írtok.

A skizofrénia,még mindig nem az a betegség ahol az egyénnek kettő vagy több énje van.

Sok oldalon már kihangsúlyozzák,nem véletlenül,hogy a "skizofrénia nem azonos a többszörös személyiséggel". Amiről Ti beszéltek az egy nagyon ritka betegség,DISSZOCIATÍV SZEMÉLYISÉGZAVARnak nevezik.Érdemes utána nézni.

Jó lenne ha előbb olvasnátok,és csak utána válaszolnátok.

Egyébként kedves kérdező!

A bizarr viselkedés alatt értik azt hogy az egyén társasági helyzetekben nem megfelelően viselkedik.Például,hallottam olyanról is,aki skizofréniában szenvedett,és egyik este kiment az utcára meztelenül(!!) és elkezdte ütni a villanyoszlopot,mert Isten tudja mit látott benne.

Nem tudja hogyan kell viselkedni. Ezt nem igazán lehet elmondani,mivel mindenkinél máshogy jön elő. Ezt látni kell.

2013. nov. 25. 19:34
 9/12 anonim ***** válasza:
40%

Kivétel az utolsó válaszoló,aki legalább értelmes dolgot írt.

A többinek járt a leszúrás.

2013. nov. 25. 19:36
 10/12 anonim ***** válasza:
19.34-esnek van igaza.
2013. nov. 25. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!