Mennyire helyénvaló viselkedés ez egy pszichológustól? Túl kritikus vagyok?
Fiatal doki a még fiatalabb kliensének skype-os foglalkozáskor olyanokat mond, hogy "milyen csinos abban a szoknyában", "jó volt hallani végre a hangját", vagy hogy "szerintem nagyon is szerethető ember".
Gyakran túlkombinálok dolgokat, és bolhát csinálok az elefántból, most sem olyan nagy cucc ez, mint nekem tűnik?
1-es: nem rólam van szó, élőben találkoztak, csak a lány elköltözött (és most már tuti magára ismer, ha elolvassa a kérdést és rohadtul haragudni fog rám :S)
2-es: nem tudok róla, szerintem "általános" terápiát folytatnak, bár az tény, hogy ráfér az önbizalom.
Ha egy barátnődről van szó, nem feltétlenül aggódnék. Nyilván neki is tetszik a pasi, így különösen nagy jelentőséget tulajdonít az ilyen apró elszólásoknak, netán várja (így gerjeszti is) őket.
Ha meg azért mesélni, mert zavarba hozza, lehet, hogy a férfi tényleg önbizalmát akarja növelni vele.
3-as: nem tetszésről van szó, hanem félek, hogy a lánynak érzelmei lesznek/vannak (már így is álmodott vele), és fájni fog neki. A doki pedig szakember és ismernie kéne őt, szerintem tudhatná, hogy az ő fejét könnyű megzavarni, és nem kéne "foglalkoznia" azzal, ha esetleg vár vagy gerjeszt valami bókot (egyébként nincs így, ő abszolút nem olyan típus).
4-es: lehet, hogy félreértelek, vagy te engem és ugyanarról beszélünk, ezért visszakérdezek: nincs valami olyasmi - akár írott, akár íratlan - szabály, hogy egy lélekgyógyásznak meg rendes orvosnak meg ügyvédnek meg stb. nem szabad bizonyos vonalakat átlépni, míg szakmai kapcsolatban vannak? Nem "alakulgat valami", a doki "kezeli" őt.
Értelek, hogy kezeli őt, de ettől még alakulhat valami hiszen férfi és nő!!! (elviekben egy pár is lehetnek, akik ezen módon ismerkedtek meg)
De aki pszichológus, annak ismernie kell a határokat, és kezelni is, és igen ezért írtam, hogy etikátlan. Sztem. írott szabály nincs rá, de kimondatlanul is vét ezzel ez az ember.
És ha ne adj isten valóban tetszik neki a barátnőd, akkor is ETIKÁTLAN így viselkedni, sokkal intelligensebben kell ezt kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!