Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az antidepresszánsoktól azért...

Az antidepresszánsoktól azért híznak, mert meghozza az étvágyat, vagy a hormonoknál kavar be?

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 14:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Tehát konkrétan be akarod szedni?
2013. nov. 19. 07:35
 12/24 A kérdező kommentje:

Hát ez az! Nem tudom! Sokszor úgy érzem kellene, de ettől a mellékhatástól nagyon félek! Mint, ahogy írtam elég nagy túlsúlytól szabadultam meg, ami miatt régen rengeteget szorongtam, depressziós voltam. Nyilván nem csak ez az egy oka volt a szorongásnak, de ez is hozzájárult.

Ezért is félek,hogy meghízok tőle!

2013. nov. 19. 13:13
 13/24 anonim ***** válasza:
45%
De te még mindig úgy gondolod, hogy valamiben a gyógyszer viszont segíthet, hogy valami haszna lehetne. Felejtsd el. Nincsen gyógyszer mindenre. Nincs gyógyszer szomorúságra, nincs gyógyszer lelki problémákra. Ezek pusztán mérgek. Nincs előnyös és hátrányos, kíván és nem kíván mellékhatásuk. Csak kizárólag káros mellékhatásaik vannak, semmilyen okod nincs rá, hogy beszedd, az orvosodnak csupán a munkája hogy felírjon ilyeneket, de hát mindenki dolgozik a pénzéért.. ez van. Nem kell rögtön komolyan venni, nem ez a megoldás. Vagyis ez biztos hogy nem megoldás. Olyat meg miért tennél, ami csak tovább ront a mostani helyzeten?
2013. nov. 19. 13:58
 14/24 A kérdező kommentje:

Értem én! De akkor mi a megoldás!

Mert szépnek hangzik,hogy járjon az ember terápiára, csak ez nem mindenkinek kivitelezhető.

A mi kis városunkban egy magán pszichiáter van, pszichológus nincs. A legközelebbi városban van 30 km-re, alkalmanként 8 ill. 10 ezer forintért.

Akármennyire is meghúznám a nadrágszíjat, nem tehetem meg,hogy üzemanyaggal együtt átjárkáljak havonta több ezerért.

Nem igazán látom,hogy mi akkor a megoldás!

2013. nov. 19. 14:06
 15/24 anonim ***** válasza:

Meditálok még a problémádon.

Kezdd el azzal, hogy a pszichoaktív fehérjéket (tej, gabona) kihagyod az étrendedből és fogyasztasz omega3-at, d-vitamint.

Csak úgy kezdetnek, hogy ne legyen már ilyen egyszerű oka a depressziónak mint mondjuk d-vitamin hiány.

[link]

2013. nov. 19. 14:12
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem depressziós vagyok, pánikos sajnos!

Négy éve jött ki, eddig meg tudtam oldani magam, de már most két hónapja masszívan meg van a szorongás, negatív kényszeres gondolatok stb. Depressziósnak még nem mondanám magam egyenlőre!

2013. nov. 19. 14:21
 17/24 anonim ***** válasza:
Én el tudom képzelni, hogy ez az állapot is hasonló gyökerekkel rendelkezik mint a depresszió, tehát amiket eddig írtam általánosíthatók lehetnek a pánikra is. A linkelt oldalon erről is találhatsz (ha jól emlékszem) kutatásokat, így lehetséges megoldásokat is.
2013. nov. 19. 14:30
 18/24 A kérdező kommentje:

Az egyik ok igazából meg van!

Pont Szendi Gábor fejtettem nekem még anno 4 éve! :)

Felelőtlen orvosom migrénes fejfájásra Tramadol-t szedetett velem több hónapig. Miután abbahagytam, rá két vagy három napra jött az első pánikroham!

Nagy nehezen a net és a gugli segítségével összekapcsoltam a kettőt, de több orvos kinevetett, mondván a Tramadol-hoz nem lehet hozzászokni.

Írtam Szendi Gábornak, aki válaszolt is. Leírta,hogy a Tramadol kábító-fájdalomcsill. tehát simán drogoztam. Aztán hirtelen elvontam, így reagált a szervezetem.

Ez mind nagyon f..za (már bocs), csak az a bajom,hogy én ezzel azóta szenvedek.

Eddig ellenálltam a gyógyszernek (még most is, pedig már másfél hete kiváltottam), de kisgyerekem van, és egyre rosszabb az állapotom. A gyerek is érzi, sokáig nem húzhatom így!

2013. nov. 19. 14:40
 19/24 anonim ***** válasza:

Hehe.. nocsak..

Na most, én írnám, hogy van egy terápia amivel akár a gyógyszer utóhatásait is megszüntethetnéd, segíthetne de ilyen egy helyen van az országban..

Ha Szendivel tartottad a kapcsolatot, miért nem írsz neki újra? Amekkora ellenzője a depresszióiparnak és a pszichiátria emberellenes tevékenységének, szerintem próbálna neked tanácsot adni, segíteni. Legalábbis számomra ilyen embernek tűnik. Én sajna nem tudok több / jobb tanácsot adni mint ő, sokkal járatosabb az ilyen témákban. Még én is az ő munkásságához nyúlok vissza.. és tudom hogy ezt jól teszem.. de ha te már leveleztél vele, próbáld meg újra, írj neki!

2013. nov. 19. 14:45
 20/24 A kérdező kommentje:

Hát az,hogy tartom a kapcsolatot, egy kicsit túlzás!

Egyszer írtam, ő meg válaszolt!

Egyenlőre még nem tudom mi lesz! Sajnos, ha nem tartana vissza az esetleg hízás, már szerintem beszedtem volna!

Próbálok erős lenni, de nagyon nehéz! Mindig az jár a fejemben,hogy én már így fogom leélni az életem?

2013. nov. 19. 16:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!